-OM- wil een open plek zijn, een medium waar verschillende mensen gebruik kunnen maken van de groepsruimtes om hun cursussen en workshops te delen in het kader van het holistisch centrum. Als je zelf een cursus of workshop wil begeleiden, dan kan je genieten van de voordelige samenwerking. -OM- beschikt over een een eigen groepsruimte van ongeveer 40 m2. Daarnaast zijn er andere uitgebreide mogelijkheden in de rust van de Kalmthoutse heide. Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.


Huidige cursussen en workshops:

-Rebouncing bij -OM-

 

Heb je zin om ritmisch te bewegen? Zoek je een superleuke manier om heel tijdsefficiënt aan je vitaliteit en conditie te werken? Heb je jezelf voorgenomen om in goede conditie te blijven en een mooi figuur te behouden? Wil je verantwoord sporten zonder het risico om je te blesseren door je lichaam te overbelasten?

Je kan van ‘Rebouncing’ genieten ongeacht je leeftijd en niveau.

Rebouncing is een bewegingsvorm die enigszins lijkt op trampolinespringen. De bedoeling is echter niet om in de hoogte te springen of acrobatische stunts te doen. In een Bellicon zak je bij elke stap of sprong diep weg door de elastische ondergrond en stuiter je zacht terug. Er zijn geen veren maar elastieken waardoor je heel aangenaam contact maakt zonder belasting van het lichaam. Tijdens een Rebouncing workshop zijn er eindeloos veel oefeningen die je op een Bellicon kan doen op ritmische muziek. Na een rustige opwarming wordt het tempo van de oefeningen opgebouwd. We doen coördinatie oefeningen, een work-out voor de buikspieren, cardio, evenwichtsoefeningen en eindigen met relaxatieoefeningen en achteraf om te bekomen met een kopje yogathee. De rebouncing lessen  bij -OM- gaan door in de tuin in open lucht midden in de  groene bossen van de Kalmthoutse heide.

Rebouncing helpt bij energiegebrek, rugklachten, overgewicht, osteoporose, depressie, dementie, diabetes, spieratrofie, bekkenbodem problemen, spijsverteringsproblemen, stress en nog veel meer.

Rebouncing is ideaal voor hart- en bloedvaten, spieropbouw, lymfedrainage, versterking van de gewrichten, tussenwervelschijven, stabiliteit bij lopen en staan, het immuunsysteem, ontspanning, het evenwicht, geluk: je maakt extra endorfines of gelukshormonen. Wij Rebouncen in de frisse buitenlucht van de Kalmthoutse heide in de tuin van -OM-.

Je kan komen Rebouncen zonder voorafgaande ervaring. De lessen gaan wekelijks door en duren één uur. Je kan inschrijven per reeks van 5 lessen

op woensdagen  16:00 – 17:00 uur of op maandagen 11:00-12:00 uur.  Deelname aan een reeks kost € 75.

Op je eigen Bellicon kan je een workshop reeks volgen voor 25 €. De Bellicons zijn bij -OM- verkrijgbaar!
Voor meer info of aanmelding, sms naar 0472/ 93 49 95 (Inge van -OM-).-Body & Breath Workshop- 

10 juli 2020 14-17u-Sjamanistische reis

 

Vrijdag 4/9, 9/10, 13/11 en18/12

Via KLANK nemen we je mee op ontdekkingsreis in jezelf en in de niet stoffelijke werelden. We zijn meer dan enkel ons lichaam. Door contact te leggen met onszelf als energie, ontdekken we een inzicht in onszelf. We worden een heler mens. We beginnen ons te herinneren wie we werkelijk zijn, contact te maken met de liefdesbron in onszelf.
25,- euro
Je bent welkom vanaf 19.45u.
We beginnen er graag aan om 20u.

Inschrijven [email protected] of een berichtje via FB. karin  Van Ginniken

www.roosenhart.be en   www.satprem-vedicart.be-Vrouwstruatie –

‘avond voor vrouwen over menstruatie’

vrijdag 11/9 van 19.30- 22u

Elke maand maken vrouwen een menstruele cyclus door.  Op de vooravond van mijn menopauze ontdekte ik de kracht van deze cyclus. Ik ontdekte het verdriet, het gemis te leven in harmonie hiermee. Ik ontdekte mijn verlangen om terug te leven vanuit mijn eigen ritme en niet vanuit het opgelegde ritme van de maatschappij. EN ik ontdekte de zalige bevrijding om de vele heilige huisjes hier rond te doorbreken.
De tijd is meer dan rijp om te spreken en te luisteren naar elkaar, om elkaar te helpen en te steunen, om zonder oordeel volledig vrouw te zijn. Uit liefde voor jezelf, uit liefde voor de wereld.
We gaan in op de menstruele cyclus in haar totaliteit, haar fasen en bijbehorende energieën. We nemen de ruimte voor ons eigen proces en onze eigen vragen en verhalen.
Allen van harte welkom.

Karin

bijdrage is 20 euro 
meer info via [email protected] of 0473672686, www.roosenhart.be.-Mindfulnesstraining –

Tijdens deze 8-Weekse mindfulnesstraining  leer je beter omgaan met emoties, piekeren en stress. Je leert om los te laten, je bewustzijn te vergroten en te aanvaarden. Je wordt begeleid in het richten van de aandacht op dat wat er op dat moment is. Het is een ‘tijd voor jezelf’ nemen. Dus wees welkom!

Data: 8 Donderdagavonden, telkens van 19u30 tot 21u45  incl. pauze met thee

Herfst: 22/10, 29/10, 12/11, 19/11, 26/11, 3/12, 10/12, 17/12.

Prijs: 250€ incl werkboek David Dewulf, syllabus en 8 cd’s

Trainer: Ann Vercauteren van Praktijk de Zijwegel/Mindful Run Kalmthout

Locatie: Holistisch centrum –OM-, Frans Raatstraat 116 Kalmthout

Aanmelden bij Ann via email: ann_[email protected]  

Cursussen op aanvraag:

-Holistische kinderyoga-

 

Plezier beleven aan yoga staat voorop!  Kindgerichte yogahoudingen worden thematisch aangevuld met liedjes, versjes, sprookjes en verhalen. De kinderen worden zich bewust van hun adem, ontwikkelen hun zintuigen en leren verschil waar te nemen tussen spanning en ontspanning. Er ontstaat ruimte voor het kind om in zijn kracht te komen en in balans te blijven. Op aanvraag: minimum 8 deelnemers, telkens een reeks van 5 lessen.

Info en inschrijving via mail [email protected]-Tibetaanse acupressuur-

P1110525

Cursus Tibetaanse drukpuntmassage door Pieter Van der Stighelen

(individueel of kleine groepjes van max.8 personen, op afspraak) 

-Ayurvedische massage-

images-2Cursus traditionele Ayurvedische massage door Pieter Van der Stighelen

(individueel of kleine groepjes van max.8 personen, op afspraak)Geschiedenis van voorgaande cursussen en workshops:-OM- Yoga Detox Retreat

Volledig verzorgde milde detoxweek in combinatie met Yoga, massages, wellness, meditatie en wandelingen in de prachtige bosrijke omgeving, nabij de Hoge Venen, op één van de mooiste plekjes in België.

Kom tot rust en beleef de stilte, de ademruimte en bewegingsvrijheid in verbinding met het ritme van de natuur.
Leer en ervaar zuiverende yogatechnieken en voedt je ziel met dagelijks verruimende yoga -en bewegingssessies, sungazing, zuiverende en biologische voeding, wondermooie wandelingen en verbindende gesprekken die het bewustzijn verruimen en  het zintuigelijk waarnemen en de levenskracht vergroten.

Ontdek hoe je zelf zuiver en gezond kan koken en ontspan volledig tijdens een ayurvedische massage of tibetaanse drukpuntbehandeling.

10 tem 15 april 2021 

De gite bevindt zich in Möderscheidt, 4km van Amel en 5km van Bütgenbach.De gite beschikt over slaapkamers met eigen douche en toilet. Een fijne relaxruimte met sauna en Turks stoombad, een ruime tuin met terras en een gezellige woonkamer met open haard.

Er is plaats voor 14 deelnemers.
De normale prijs is € 827 voor de yoga detox retreat. Alles is in de prijs inbegrepen, uitgezonderd vervoer. Vroegboekkorting: Voor Kerstmis betaal je € 777.  Info en inschrijving bij Pieter 0485/24.50.31, [email protected]-Nada Yoga weekend: The yoga of sound

A journey of meditative absorption through ancestral yogic techniques of mindful singing and deep listening. Experiencing the path of Sound as a way of self discovery towards the expansion of consciousness and the opening of the Heart.  

Mantra and sacred music circle Friday at 19:45
Zang en diepe luistermeditatie. We openen ons hart voor de innerlijke wijsheid van het Zelf door mantra’s en tempelliederen (van dhrupad-zang tot Braziliaanse sjamanistische hymnes).

Singing and deep listening meditation. Opening our hearts to the inner wisdom of the Self through mantras and temple songs (from dhrupad singing to Brazilian shamanic hymns). Bijdrage: 25€
Nāda yoga workshop Saturday from 10:00 to 17:00
Een meditatieve reis door voorouderlijke yogatechnieken van aandachtig zingen en diep luisteren. Het pad van geluid ervaren als een manier van zelfontdekking naar de uitbreiding van het bewustzijn en de opening van het hart.

 

“In dit universum is er geen vorm van kennis die niet wordt waargenomen door geluid (nāda); kennis is doordrongen van geluid, alles in dit universum is niets meer dan het resultaat van geluid.” VakyaPadrya, 1.12

Deze workshop, bedoeld voor elke soort student (meditatiebeoefenaars, yogastudenten en leraren, therapeuten, gezonde genezers, muzikanten en iedereen die geïnteresseerd is in geluid en meditatie in het algemeen) ongeacht hun ervaringsniveau, is een kans om de grondslagen te begrijpen en direct ervaar de effecten van nāda yoga, de yoga van geluid, in ons systeem. Bijdrage: 75€

***Wie het hele weekend komt betaald slechts 90€ :-)***
Inschrijving noodzakelijk via [email protected], er zijn slechts 20 plaatsen.

Inhoud:

Yogische meditatietechnieken bij het uitzenden van geluid door de stem:
inzichten en oefeningen voor het ontwikkelen van je natuurlijke stem volgens de dhrupad-lijn van nāda yoga: vrije, heldere en stabiele stem.
mantra zingen: de macrokosmos verbinden met de innerlijke microkosmos.
zingen met een drone: micro-tuning en het smelten van de stem met een grondgeluid.
Yoga meditatietechnieken bij diep luisteren:
parameters voor het vergroten van de aandachtsfocus bij het luisteren.
nāda yoga nidrā: gedegen reis in een hypnagogische toestand van ‘bewuste droom’.
meditatieve absorptie door te luisteren naar het oorspronkelijke geluid (anāhata nāda).
Filosofie en fundamentele concepten van nāda yoga:
ahata en anāhata nāda.
de vier niveaus van geluid en hun toepassing in de praktijk van nāda yoga: vaikhari (hoorbaar geluid), madhyama (tussenvorm), paśyantī (archetypisch geluid), parā (transcendentaal geluid)

“In this universe there is no form of knowledge that is not perceived through sound (nāda); knowledge is pervaded by sound, everything in this universe is nothing more than the result of sound.“ VakyaPadrya, 1.12

This workshop, intended for any kind of student (meditation practitioners, yoga students and teachers, therapists, sound healers, musicians and anyone interested in sound and meditation in general) regardless of their level of experience, is an opportunity to understand the foundations and directly experience the effects of nāda yoga, the yoga of sound, in our system.

Contents:

 • Yogic meditation techniques in the emission of sound through the voice:
  • insights and exercises for developing your natural voice according to the dhrupad lineage of nāda yoga: free, clear and stable voice.
  • mantra chanting: connecting the macrocosm with the inner microcosm.
  • singing with a drone: micro-tuning and the melting of the voice with a ground sound.
 • Yogic meditation techniques in deep listening:
  • parameters for the expansion of the focus of attention in listening.
  • nāda yoga nidrā: sound journey in a hypnagogic state of “conscious dream”.
  • meditative absorption by listening to the primordial sound (anāhata nāda).
 • Philosophy and fundamental concepts of nāda yoga:
  • ahata and anāhata nāda.
  • the four levels of sound and their application in the practice of nāda yoga: vaikhari (audible sound), madhyama (intermediate), paśyantī (archetypal sound), parā(transcendental sound)

Sakshin is a dhrupad singer, yoga teacher and ayurvedic therapist. He receives intensive training in India on dhrupad (an specific line of nāda yoga that crystalized as the oldest fand most meditative form of hindustani classical music) since 2014 from his gurus, the Gundecha Brothers. Bachelor and Master in Philosophy, his life orbits around the practice, study and teaching of yoga, particularly yogic meditation through mantras, sound and chakras, the research on the perennial wisdom philosophy and the link between yoga and ayurvedic healing.

Ana Gabriela Terra is an Ayurvedic therapist trained at the Yoga Brahma Vidya Laya School (Brazil), where she also lived and worked as a panchakarma therapist throughout her training. Along with that, she is a dedicated self-study practitioner, meditator and devotional singer, consecrating her voice to the opening of the heart through transcendental songs that range from Brazilian shamanism to mantras and dhrupad singing (also under the guidance in India of the Gundecha Brothers).

Sakshin is een dhrupad-zanger, yogaleraar en ayurvedische therapeut. Hij krijgt intensieve training in India over dhrupad (een specifieke lijn van nāda-yoga die kristalliseerde als de oudste vorm van hindoestaanse klassieke muziek) sinds 2014 van zijn goeroes, de gebroeders Gundecha. Bachelor en Master in de wijsbegeerte, zijn leven draait rond het beoefenen, bestuderen en onderwijzen van yoga, in het bijzonder yoga-meditatie door middel van mantra’s, geluid en chakra’s, het onderzoek naar de eeuwige wijsheidsfilosofie en de link tussen yoga en ayurvedische genezing.

Ana Gabriela Terra is een Ayurvedische therapeut die is opgeleid aan de Yoga Brahma Vidya Laya School (Brazilië), waar ze tijdens haar opleiding ook als panchakarmatherapeut heeft gewoond en gewerkt. Daarnaast is ze een toegewijde zelfstudie-beoefenaar, meditator en toegewijde zangeres, en wijdde ze haar stem aan de opening van het hart door transcendentale liederen die variëren van Braziliaans sjamanisme tot mantra’s en dhrupad-zang (ook onder de leiding in India van de Gundecha Brothers).A journey of meditative absorption through ancestral yogic techniques of mindful singing and deep listening. Experiencing the path of Sound as a way of self discovery towards the expansion of consciousness and the opening of the Heart.


-Cursus verbindende communicatie –

6 donderdagavonden bij -OM- van 19.30- 21.30u

– 20/2, 27/2, 5/3, 12/3, 19/3--Vrouwstruatie –

‘avonden voor vrouwen over menstruatie’

4 vrijdagavonden bij -OM- van 19.30- 22u

– 13/3, 1/5, 15/5, 12/6-

Elke maand maken vrouwen een menstruele cyclus door.  Op de vooravond van mijn menopauze ontdekte ik de kracht van deze cyclus. Ik ontdekte het verdriet, het gemis te leven in harmonie hiermee. Ik ontdekte mijn verlangen om terug te leven vanuit mijn eigen ritme en niet vanuit het opgelegde ritme van de maatschappij. EN ik ontdekte de zalige bevrijding om de vele heilige huisjes hier rond te doorbreken.
De tijd is meer dan rijp om te spreken en te luisteren naar elkaar, om elkaar te helpen en te steunen, om zonder oordeel volledig vrouw te zijn. Uit liefde voor jezelf, uit liefde voor de wereld.
We gaan in op de menstruele cyclus in haar totaliteit, haar fasen en bijbehorende energieën. We nemen de ruimte voor ons eigen proces en onze eigen vragen en verhalen.
Allen van harte welkom.

De avonden zijn los van elkaar te volgen al is het aan te raden om de eerste avond bij te wonen. Het is echter geen noodzaak.

bijdrage is 20 euro per avond
meer info via [email protected] of 0473672686

www.roosenhart.be

karin-Winterzonnewende –

Vrijdag 20 december 20-22u door Patrick Fasseur

Winterzonnewende viering ter ere van moeder aarde. Tijdens deze viering staat moeder aarde, moeder natuur centraal. We worden steeds meer geconfronteerd met verontrustende berichten uit alle delen van de wereld over moeder natuur. Het vrouwelijke heeft het in deze wereld hard te verduren. Deze avond dragen we een hart onder de riem voor moeder natuur. Al wie zich verbonden voelt met haar is van harte welkom. Tijdens deze avond gaan we de planeet aarde eren en helen. Door onze dankbaarheid met elkaar te delen. Onszelf te zuiveren en licht en positieve intenties naar haar te sturen.

We staan nu op een keerpunt, 21 december is de kortste dag met de langste nacht. Rond deze periode vierden onze verre voorouders de terugkeren van het licht. De winterzonnewende is de meest vrouwelijke tijd. Een tijd van naar binnen keren. Voelen en openstaan voor signalen uit de andere werelden. 21 December is de eerste dag van een periode waarin de sluiers naar de andere werelden dun is. Stilte is in deze periode van groot belang om belangrijke informatie door te krijgen. Dit kan je helpen om obstakels sneller door te hebben en in te zien. Tijdens de winterzonnewende gaan we samen drummen en zingen ondersteund door de liefdevolle spirits. In het midden van de cirkel maken we een mandala van natuurlijke materialen als symbool voor onze liefde voor moeder aarde. We gaan reizen doorheen de poorten van de vier windrichtingen. Tijdens iedere windrichting sturen we licht op moeder aarde en gaan we verstillen op reis in onszelf. Ervaring met sjamanisme is hierbij niet nodig. 

Lieve deelnemer, ik vraag je om een open hart mee te brengen, je drum of een gerelateerd instrument bij je te hebben. Een krachtvoorwerp om je te helpen het contact met de andere werelden te versterken. En een natuurlijk voorwerp om jou aandeel van deze avond in te brengen in de mandala. En natuurlijk ook uw lichtje, breng daarom een theelichtje mee, symbool voor deze bijzondere dag.  

Wens je er graag bij te zijn? Stuur dan een bericht aan [email protected]of bel even naar 0032/ 485 829 313. Bijdrage 15€ 

12 september, 19 september, 26 september, 20u-22u

door Martine Debaeke van Puur Intuitief

Wat is ons doel hier op aarde en waarom loopt ons leven niet altijd zoals we willen?

Niets is toeval, er komt op je weg wat je op dat moment nodig hebt om lessen te leren. Leer je de les niet dan wordt deze herhaald, de geschiedenis blijft zich herhalen tot je inzicht krijgt. En dan komt de volgende les… De ziel weet welke weg voor jou uitgestippeld is.  Onze intuïtie en ons hart wijzen de weg. We zijn gewend geraakt om omstandigheden  in ons leven met ons verstand te beredeneren en het voelen zijn we verleerd. Emoties beredeneren we in plaats van te doorvoelen en te doorleven. Tijdens deze workshop breng ik je een stapje dichter bij je kern.

Wie ben je?

Wat is voor jou belangrijk in het leven? Waar oordeel je naar jezelf of naar anderen? Waarom zijn we op aarde? Is er meer tussen hemel en aarde?

Wat  gaan we leren?

Je leren afsluiten en openen voor energie van anderen. Via intuïtieve kaarten leren invoelen en deze gevoelens leren verwoorden. In plaats van uit je hoofd te leven meer te vertrouwen op onze intuïtie en op ons hart. Mediteren om ontvankelijk te worden voor de informatie uit het ‘Hogere’.Filosoferen over de Ziel.

Voor wie?

Voor iedereen die uit liefde voor zichzelf keuzes voor zichzelf wil maken.Voor  wie zijn bewustzijn wil verruimen zonder opgelegde beperkingen, vanuit een open geest!

120 euro, Inschrijven: [email protected]


3, 10 en 17 oktober, 20u-22u

door Martine debaeke van Puur Intuïtief 

Leer healen via je healinggids.

We hebben allemaal gidsen, gidsen die heel ons leven bij ons zijn, gidsen die komen en gaan en onze healinggids.

Onze healinggids ondersteunt ons bij ons zelfgenezend vermogen. Je gids weet als geen ander het best op welk niveau healing mag ontstaan. Op emotioneel, fysiek, mentaal of spiritueel niveau. Werken met je healinggids is pure liefde ontvangen.

Wat gaan we leren?

Onze energie leren openstellen om met onze gids samen te werken. In een lichte trance gaan zodat je vrij van denken bent. Hoe we healing aan anderen kunnen geven. Healing vanop afstand naar iemand sturen. Bodyscan om te voelen waar healing heeft plaatsgevonden. Iedereen kan deze vorm van healing leren. Je wordt een kanaal waardoor healing mag stromen. Dit is een zeer zuivere en liefdevolle healing methode.

Prijs:  120 euro, inschrijven: [email protected]


-Nada Yoga Weekend: the Yoga of Sound-


Mantra and sacred music circle Friday at 19:45
Zang en diepe luistermeditatie. We openen ons hart voor de innerlijke wijsheid van het Zelf door mantra’s en tempelliederen (van dhrupad-zang tot Braziliaanse sjamanistische hymnes).

Singing and deep listening meditation. Opening our hearts to the inner wisdom of the Self through mantras and temple songs (from dhrupad singing to Brazilian shamanic hymns).
                                                                            Bijdrage: 25€

 

Nāda yoga workshop Saturday from 10:00 to 17:00
Een meditatieve reis door voorouderlijke yogatechnieken van aandachtig zingen en diep luisteren. Het pad van geluid ervaren als een manier van zelfontdekking naar de uitbreiding van het bewustzijn en de opening van het hart.

“In dit universum is er geen vorm van kennis die niet wordt waargenomen door geluid (nāda); kennis is doordrongen van geluid, alles in dit universum is niets meer dan het resultaat van geluid.” VakyaPadrya, 1.12

Deze workshop, bedoeld voor elke soort student (meditatiebeoefenaars, yogastudenten en leraren, therapeuten, gezonde genezers, muzikanten en iedereen die geïnteresseerd is in geluid en meditatie in het algemeen) ongeacht hun ervaringsniveau, is een kans om de grondslagen te begrijpen en direct ervaar de effecten van nāda yoga, de yoga van geluid, in ons systeem.

Bijdrage: 75€

***Wie het hele weekend komt betaald slechts 90€ :-)***
Inschrijving noodzakelijk via [email protected], er zijn slechts 20 plaatsen.

Inhoud:

Yogische meditatietechnieken bij het uitzenden van geluid door de stem:
inzichten en oefeningen voor het ontwikkelen van je natuurlijke stem volgens de dhrupad-lijn van nāda yoga: vrije, heldere en stabiele stem.
mantra zingen: de macrokosmos verbinden met de innerlijke microkosmos.
zingen met een drone: micro-tuning en het smelten van de stem met een grondgeluid.
Yoga meditatietechnieken bij diep luisteren:
parameters voor het vergroten van de aandachtsfocus bij het luisteren.
nāda yoga nidrā: gedegen reis in een hypnagogische toestand van ‘bewuste droom’.
meditatieve absorptie door te luisteren naar het oorspronkelijke geluid (anāhata nāda).
Filosofie en fundamentele concepten van nāda yoga:
ahata en anāhata nāda.
de vier niveaus van geluid en hun toepassing in de praktijk van nāda yoga: vaikhari (hoorbaar geluid), madhyama (tussenvorm), paśyantī (archetypisch geluid), parā (transcendentaal geluid)

Sakshin is een dhrupad-zanger, yogaleraar en ayurvedische therapeut. Hij krijgt intensieve training in India over dhrupad (een specifieke lijn van nāda-yoga die kristalliseerde als de oudste vorm van hindoestaanse klassieke muziek) sinds 2014 van zijn goeroes, de gebroeders Gundecha. Bachelor en Master in de wijsbegeerte, zijn leven draait rond het beoefenen, bestuderen en onderwijzen van yoga, in het bijzonder yoga-meditatie door middel van mantra’s, geluid en chakra’s, het onderzoek naar de eeuwige wijsheidsfilosofie en de link tussen yoga en ayurvedische genezing.

Ana Gabriela Terra is een Ayurvedische therapeut die is opgeleid aan de Yoga Brahma Vidya Laya School (Brazilië), waar ze tijdens haar opleiding ook als panchakarmatherapeut heeft gewoond en gewerkt. Daarnaast is ze een toegewijde zelfstudie-beoefenaar, meditator en toegewijde zangeres, en wijdde ze haar stem aan de opening van het hart door transcendentale liederen die variëren van Braziliaans sjamanisme tot mantra’s en dhrupad-zang (ook onder de leiding in India van de Gundecha Brothers).A journey of meditative absorption through ancestral yogic techniques of mindful singing and deep listening. Experiencing the path of Sound as a way of self discovery towards the expansion of consciousness and the opening of the Heart.


Summer Solstice Cacao Ceremony-

Soon the Summer Solstice will take place on mother earth, the perfect moment to gather together around the sacred fire and enjoy a warm cup of delicious cacao. From our hearts we send out this invitation where you are welcome to join us in this Cacao OM Ceremony.

This is an auspicious time to develop and grow those seeds that we planted through the different moon cycles and celebrate our existence. The Summer Solstice falls on the longest day of the year where we celebrate the light of the Sun, abundance of the earth, and all of the blessings she has to offer.

In this ceremony we will come together to connect and express from the truth within our heart’s, as the cacao rises our Love for ourselves and each other.

We will celebrate life together welcoming new dreams and visions, nourishing our inner wisdom, knowing that we are the creators of our reality.

Aho

We ask for a contribution between 20 and 30 euro.
Please be aware that there is a limited capacity of 25 cacao lovers, so put yourself only on “going” when you are 100% sure you will be present on this gathering. Everyone is Welcome around 7pm
Thank you so much ♥-Maak je eigen Sjamaanse trommel-

door Bernard Crijns

Op zaterdag 20 juli in het holistisch centrum OM Frans Raatsstraat 116 in Kalmthout. Vooraf inschrijven door storting 30€ op rekening van de Boomkring : BE 14 73532910 1483 Trommel en trommelstok inbegrepen. De Prijs is 210€. Ook inbegrepen soep en over gans de dag koffie thee enz . Aangepaste kledij voorzien want wij werken meestal buiten. Info en aanmelding: [email protected]-Vakantiereeks Chi Neng Qigong-

8 Chi Neng Qigong-sessies
Donderdagvoormiddag en -avond
Inschrijven voor deelname            9 euro pp per sessie                                                Zowel beginners als ervaring

We oefenen vooral in de tuin – bij regenweer binnen. De sessies kunnen apart gevolgd worden. Deelnemers die er enkele weken tussenuit zijn wegens vakantie kunnen perfect erna terug inpikken.
Heb je interesse? Bevestig dan jouw deelname via de doodle op de momenten waarop je aanwezig zal zijn. Deze plek wordt dan voor jou vrijgehouden. Er kunnen max. 7 deelnemers inschrijven per sessie.
Stuur tegelijkertijd een e-mail aan [email protected] met vermelding van je naam en telefoonnummer. Je ontvangt een bevestiging van je inschrijving.-OM- Yoga Summerclasses –


yogapic
Kies zelf wanneer.

Schrijf je in via onze doodle!

inschrijven=deelnemen

Special guest teacher van 27/7 tem 16/8 Inka- yoga 

Je kan de hele zomer op 9 momenten per week inschrijven voor de zomer yogalessen. Schrijf in met je voornaam én !!!OOK JE GSM NUMMER!!! zodat we je 2 dagen vooraf kunnen verwittigen als een les niet doorgaat. Een les gaat door bij minimaal 6 inschrijvingen, je kan inschrijven tot min. 2 dagen voordien. Er zijn maximaal 10 deelnames mogelijk per les (waarvan 1 lesgever). Een les waarvoor je hebt ingeschreven dient ook betaald te worden ook al kom je niet opdagen (tenzij de les niet doorgaat) . Een yogales duurt 2 uur en kost 10 €. Yogamatjes, kussen en deken zijn voorzien net als yogithee en vitaal water. Neem enkel een handdoekje mee voor de voetwassing.-Tree Climbing [email protected]

What’s like to be on the tree like a bird or squirrel? Climbing up to branches, resting in the air on the tree?

Sign-up:
[email protected]

Woensdag 29/5 13u-14u30  For kids age 8 to 16 years old
(15 minutes drop-off time before the workshop, 30 minutes pick-up time after the workshop)  and 15u-17u For adults
Program:
-Greeting trees, immersion into the nature, warm-up games
-Learning tree climbing techniques (Silk rope technique and Moulinette)
-Siesta/snack on the tree in hamac/suspended chairs and on branches
-Stretching and guided group massage
Price:
25 euros for kids
50 euros for adults
This price includes the assurance and lending of climbing equipments. The installation is done and access is secured before the workshop, and the installation is taken down after the workshop.
Number of participants: limited to 8 participants
Instructor:
Mami Kitagawa, certified Tree climbing instructor (certification in France, CQP Éducateur de grimpe d’Arbres)


-Soundhealingtraining Module 1-

16 & 17 maart / 27 & 28 april / 25 & 26 mei 2019

 • 3 zaterdagen van 10u tot 21u, 3 zondagen van 10u tot 17u

 • Locatie : OM – Frans Raatsstraat 116, 2920 Kalmthout

 • Overnachting is mogelijk aan €25 (inclusief 2 x overnachting + ontbijt)

 • Maximum 10 deelnemers (schrijf je dus tijdig in als je wenst deel te nemen)

 • Prijs: €750 (€600 + €150 voor alle maaltijden)

 • Inclusief alle maaltijden, handboek, certificaat en inwijding

 • Verdere informatie en inschrijving gaat via [email protected]

De Soundhealing Training bestaat uit 3 modules waarin steeds rond een specifiek thema wordt gewerkt. Elke module bestaat uit 3 intensieve weekends met daar tussen voldoende tijd om te oefenen en integreren. De modules zijn ook afzonderlijk te volgen, mits afronding van de voorafgaande module.

Module 1:

Thema: Transformatie (van blokkade en schaduw)

Doel: Soundhealing Practitioner

Voor Iedereen die bereid is aan zichzelf te werken en vanuit dit werk ook anderen wil ondersteunen.
Geen ervaring is vereist om deel te nemen. Zelfs als je geen enkele ervaring hebt in spirituele beoefening, kan je deelnemen. De training kan echter wel een verrijking en aanvulling zijn voor het werk als therapeut, yoga leraar, masseur, healer, dans begeleider of dergelijke.


-Mindfulnesstraining-

Tijdens deze 8-Weekse mindfulnesstraining  leer je beter omgaan met emoties, piekeren en stress. Je leert om los te laten, je bewustzijn te vergroten en te aanvaarden. Je wordt begeleid in het richten van de aandacht op dat wat er op dat moment is. Het is een ‘tijd voor jezelf’ nemen. Dus wees welkom!

Data: DONDERDAG 2/5, 9/5, 16/5, 23/5, 6/6, 13/6, 20/6, 27/6

Telkens van 19u30 tot 21u45  incl. pauze met thee

Prijs: 250€ incl werkboek David Dewulf, syllabus en 8 cd’s

Trainer: Ann Vercauteren van Praktijk de Zijwegel/Mindful Run Kalmthout

Locatie: Holistisch centrum –OM-, Frans Raatstraat 116 Kalmthout

Aanmelden bij Ann via email: [email protected]


-Workshopreeks Stemverbinding-

Donderdagavonden bij -OM- van 19.30- 21.00u

7/03, 14/03, 21/03, 28/03, 4/04 en 11/04

Met een vaste groep gaan we zes avonden al zingend in contact komen met de diepere lagen in onszelf en licht schijnen op die dingen in jezelf die je vaak onbewust wegduwt omdat ze onaangenaam voelen. We gaan zingen, verbinden, delen, bewegen en stil zijn met elkaar.
Wat het bij je kan losmaken is onvoorspelbaar, verfrissend, eenvoudig, altijd de moeite waard om gehoord te worden en nooit saai. Het kan je door kwetsbaarheid leiden, het kan van binnen gaan stromen en het kan uitkomen bij vreugde en kracht. Het biedt je de mogelijkheid vooral om meer ruimte in jezelf te creëren en kan je helpen je vrijer te voelen om helemaal jezelf te zijn.
Het is helemaal niet van belang of je al dan niet denkt te kunnen zingen. Ik ga er van uit dat wanneer je kunt spreken, je ook kunt zingen en dat je al waarde hebt voordat je gaat zingen. Ook voor ervaren zangers kan het een inspirerende reis zijn om hun stem via deze weg verdiepen.

investering: €210,-,

inschrijving via inschrijfformulier op de  website van Cathy Van Houcke-Cosmic Expansion Experience –

 donderdag 28 februari 19.30u-22.30u

‘The Universe in a nutshell’

Diepgaande energetische beleving, training & upgrades.

Mind expansion, Zero Point Consciousness, Matrix Architecture, Voice of Command, Language of Light, Self-Upgrades & Healing.

Wat is een Cosmic Expansion Experience?

Het is een 3 uur durende ervaring bestaande uit 3 delen.

1) Mind Expansion: Inleiding

Door middel van een gesproken inleiding, gebeurt er een streaming van informatie over structuren van realiteit, waarbij een energetisch veld gecreëerd wordt, tot het groepsbewustzijn in de juiste frequentie zit om toegankelijk te zijn voor diepere kennis en ervaringen.
Deze uitbreiding van de innerlijke map breidt ook de comfortzone uit zodat we meer diepgaandere ervaringen kunnen toelaten.

2) Cosmic Being Expansion

Dit is de diepere ervaring zelf, de praktijk ervaring waarbij we leren hogere frequenties en informatie binnen te halen en te integreren.
Door gebruik van Heilige Geometrie, visualisatie, Law of Attraction en gebruik van ons Emotioneel Lichaam leren we onze eigen realiteit te programmeren (Matrix Architecture).

Hierdoor versnellen we onze evolutie en verhogen we onze frequenties en komen we dichter in verbondenheid met het multi-dimensioneel wezen dat wij allen zijn.
We leren terug te keren naar ons essentieel punt van innerlijke kracht, onze Zero-Point en hoe wij vanuit ons kleinste punt onze grootste zelf leren te her-projecteren.
Op deze manier leren wij uit onze slachtofferrol te stappen en verantwoordelijkheid op te nemen voor ons volledig zijn en zelfgemaakte realiteit.

3) RattleDance:

Leren losschudden van de ruggengraat, energetische kanalen te activeren, en het leren loslaten van balasten, door middel van Dans of beweging via ratels (shakers).
Op deze manier raken we terug in ons lichaam, en leren we ook onze gevonden innerlijke kracht in het lichaam te plaatsen.

Gelieve aan te melden om 19u.

Locatie: Holistisch Centrum Ohm. https://www.holistisch-centrum.be

Benodigdheden: Je hoeft niets speciaals mee te brengen, behalve gemakkelijke kledij, liefst in natuurlijke stoffen, en een klein rateltje mocht je dit hebben.

De bijdrage is 80€.

Inschrijven is niet echt nodig, maar een berichtje naar Steven zou zeer welkom zijn.

www.facebook.com/steven.bruynseraede.3

Voor meer informatie: www.Rembokhaa.be

Steven is ook altijd beschikbaar voor individuele healing sessies.

Zij die nieuwsgierig zijn naar zijn healing werk, er zijn hier een 10-tal recenties: www.facebook.com/pg/Rembokhaa/reviews en klik dan op ‘nieuwste’ 

Cacaoceremonie (Surya)

donderdag 20 december 2018 19.30u

Prijs: €25 inclusief cacao
info en inschrijving via https://www.suryasoundhealing.be/cacao-ceremonie

cacao

Over de Ceremonie

In deze cacao ceremonies werken we door middel van ritueel, dat ons verbindt met Spirit, onze voorouders en een deur kan openen naar collectief bewustzijn. Het ritueel bestaat voornamelijk uit intentie en de verbinding met Spirit, de oerelementen en elkaar. Er wordt veel gebruik gemaakt van sacrale liederen en helende klank tijdens de ceremonie om die verbinding, heling en intentie vorm te geven en te laten resoneren.

Verder werken we met een groepsmeditatie, visualisatie en dans. Wanneer ons hart zich opent komen we in een meditatieve staat terecht en verbinden we ons met de diepere lagen van ons bewustzijn. Het is op dit niveau dat onze intentie doordringt in alle lagen. De ceremonie is in de eerste plaats om heling en verbinding in onszelf te vinden. Maar zodra ons bewustzijn zich opent en we zien onszelf weerspiegelt in alles en iedereen, begint dit heling proces een collectief proces te zijn. Het is daarom dat we allen samenkomen om een lekkere tas cacao te drinken en daarna op een innerlijke reis vertrekken.

Over Cacao

Cacao is sinds eeuwen beschouwd als een heilige plant voor de Azteken en Maya’s. Het werd gebruikt in ceremoniën voor de verering van moeder aarde en als communicatiemiddel met hun goden. Wanneer de Spanjaarden hun gebied (Mexico, Guatemala, Belize) bezetten werd het ceremonieel gebruik ten strengste verboden. De verering van moeder aarde bleef verder bestaan, maar het begon andere vormen aan te nemen. Recentelijk is het ceremonieel gebruik van cacao terug in deze wereld en heeft het verschillende vormen en rituelen aangenomen.

Cacao heeft de sterke eigenschap op het hart te openen en de bloeddoorstroming te versterken. Geconnecteerd met het hart, kan heling op verschillende niveaus plaats vinden. Het hart heeft de intrinsieke eigenschap van verbinding. Verbinding met onszelf, anderen, het universum. Ook in yogische tradities is de hartmeditatie sinds eeuwen gebruikt om dieper te gaan in onze essentie en om waarheid, bewustzijn en zegen te realiseren (satchitananda).Eindejaarsconcert Sharda

vrijdag 27 december 19.30u

Sharda brengt muziek en woord die gaat over horen, stilte, heling, wakker zijn en openbloeien.

Muzikale frasen en bewegingen cirkelen rond en corresponderen op een fascinerende wijze.

Klanken komen tot leven, werken in en groeien volgens hun eigen natuurlijke wetten.

Dit spel van klanken afgewisseld met diepgaande, veelal zelfgeschreven bezinningsteksten werkt diep in op allerlei vlakken en heeft een weldoende, helende werking.

De warme klanken van Griet haar stem komen via improvisaties tot grote expressie. Deze worden ondersteund door de Indische fluit die Erwin bespeeld. Daarnaast of als ondersteuning word er gebruik gemaakt van Monochord, Tampura, Oceandrum, …
Wie is Sharda en hoe ontstaan?
Griet Vermeiren en Erwin Van Gorp, 2 klassiek geschoolde muzikanten die elkaar op een gegeven moment tegenkwamen. Beiden voelden ze dat ze een hele andere richting konden inslaan met hun muzikale bagage.
Dit deden ze samen, gedragen door hun gevoel, hun ingevingen, creativiteit en hun grote liefde voor klank en muziek.
Hieruit werd Sharda geboren (Sharda is een Indische naam voor de Godin van de creatie).
Griet is verder werkzaam als zelfstandig coach via stem en klankwerk en geeft diepgaande klankmassages. Daarnaast is zij een yogadocente die vele mensen inspireert en tot zichzelf brengt op de yogamat. Meer info: www.in-tune.be
Erwin is muziektherapeut en muzikant in diverse muziekensembles van jazz tot wereldmuziek tot klank tot… Al fluitend de wereld rond, een leven met het geluid van de fluit, living the flute way. Daarom is het vandaag de fluit die Erwin vreugde geeft bij de trilling van zijn geluid.
 
‘Klanken worden geboren, vanuit de bron, vanuit de stilte’
Info en inschrijving :
Griet Vermeiren : 0495/47 73 86 of [email protected] / www.in-tune.be
Erwin Van Gorp : 0479/83 23 48 of [email protected]
Bijdrage: 12€
Verantwoordelijke organisatie :
Vzw Govindanada 0838.632.207 RPR Leuven


Mindfulnesstraining

Tijdens deze 8-Weekse mindfulnesstraining  leer je beter omgaan met emoties, piekeren en stress. Je leert om los te laten, je bewustzijn te vergroten en te aanvaarden. Je wordt begeleid in het richten van de aandacht op dat wat er op dat moment is. Het is een ‘tijd voor jezelf’ nemen. Dus wees welkom!

Data: DONDERDAG 25/10,  1/11, 8/11, 15/11, 22/11, 29/11, 6/12, 13/12 2019

Telkens van 19u30 tot 21u45  incl. pauze met thee

Prijs: 250€ incl werkboek David Dewulf, syllabus en 8 cd’s

Trainer: Ann Vercauteren van Praktijk de Zijwegel/Mindful Run Kalmthout

Locatie: Holistisch centrum –OM-, Frans Raatstraat 116 Kalmthout

Aanmelden bij Ann via email: [email protected]


-Workshop Verbindende communicatie-


Soundhealing concert met Surya

Een helend klankbad op allerzielen.
Een soundhealing concert is een ‘medicijn’ voor lichaam, emoties en geest. De klanken trillen door elk aspect van ons wezen heen. Ze brengen ons zuivering en balans. De krachten van spiritliederen, boventoonzang, fluit, sjamaantrom, mondharp, klankschalen en gong brengen transformatie en heling.

Matjes en kussentjes zijn voorzin, neem best nog een extra dekentje mee.

vrijdag 2 november, prijs: 20,- euro
Je bent welkom vanaf 19.45u.
We beginnen er graag aan om 20u.

info en inschrijving via https://www.suryasoundhealing.be/concerten

Audio van Surya:
https://suryamagic.bandcamp.com/album/sacred-winds
https://soundcloud.com/surya-magic/channel-of-light
https://soundcloud.com/surya-magic/silence-concert-part-2-live?in=surya-magic/sets/darshan-athmosphere-surya-live-in-goa-indiaIndianen fluit workshop met Surya

In deze workshop voor beginners deelt Surya enkele tips en tricks om de native flute – indianen fluit – te bespelen. Geen voorkennis of eerdere ervaring is vereist.
Vrijdag 2 november 2018, 14 tot 17u, Prijs: €35
Mee te brengen: Fluit als je die hebt (er zijn er hier ook te leen of te koop), eventueel pen en papier
Gelieve in te schrijven via het inschrijvingsformulier op de website https://www.suryasoundhealing.be/indianenfluit

Die zelfde avond (op allerzielen) is er bij OM een soundhealing concert. Info en reservatie: https://www.suryasoundhealing.be/concerten

Beluister hier enkele nummers met indianen fluit:
https://soundcloud.com/surya-magic/silence-concert-part-2-live?in=surya-magic/sets/darshan-athmosphere-surya-live-in-goa-india
https://soundcloud.com/patrikniels/19-surya-solo-flute-benefiet-voor-standing-rock-3-dec-2016
https://soundcloud.com/patrikniels/veerle-surya-benefiet-voor-standing-rock-3dec2016


Over de Ceremonie

In deze cacao ceremonies werken we door middel van ritueel, dat ons verbindt met Spirit, onze voorouders en een deur kan openen naar collectief bewustzijn. Het ritueel bestaat voornamelijk uit intentie en de verbinding met Spirit, de oerelementen en elkaar. Er wordt veel gebruik gemaakt van sacrale liederen en helende klank tijdens de ceremonie om die verbinding, heling en intentie vorm te geven en te laten resoneren.

Verder werken we met een groepsmeditatie, visualisatie en dans. Wanneer ons hart zich opent komen we in een meditatieve staat terecht en verbinden we ons met de diepere lagen van ons bewustzijn. Het is op dit niveau dat onze intentie doordringt in alle lagen. De ceremonie is in de eerste plaats om heling en verbinding in onszelf te vinden. Maar zodra ons bewustzijn zich opent en we zien onszelf weerspiegelt in alles en iedereen, begint dit heling proces een collectief proces te zijn. Het is daarom dat we allen samenkomen om een lekkere tas cacao te drinken en daarna op een innerlijke reis vertrekken.

Via dans maken we het onzichtbare zichtbaar en geven we expressie aan wat er in ons hart leeft, waar het naar verlangt en wat er voor beweging zorgt.

Over Cacao

Cacao is sinds eeuwen beschouwd als een heilige plant voor de Azteken en Maya’s. Het werd gebruikt in ceremoniën voor de verering van moeder aarde en als communicatiemiddel met hun goden. Wanneer de Spanjaarden hun gebied (Mexico, Guatemala, Belize) bezetten werd het ceremonieel gebruik ten strengste verboden. De verering van moeder aarde bleef verder bestaan, maar het begon andere vormen aan te nemen. Recentelijk is het ceremonieel gebruik van cacao terug in deze wereld en heeft het verschillende vormen en rituelen aangenomen.

Cacao heeft de sterke eigenschap op het hart te openen en de bloeddoorstroming te versterken. Geconnecteerd met het hart, kan heling op verschillende niveaus plaats vinden. Het hart heeft de intrinsieke eigenschap van verbinding. Verbinding met onszelf, anderen, het universum. Ook in yogische tradities is de hartmeditatie sinds eeuwen gebruikt om dieper te gaan in onze essentie en om waarheid, bewustzijn en zegen te realiseren (satchitananda).

 Verdiepingsweekend verbindende communicatie

13 tem 15 juli 2018

 
Dit weekend is een ideale kans om je op ontspannen wijze te verdiepen in Geweldloze Communicatie (GC).
Je bent op een prachtige plek in de Ardennen waar je alle tijd hebt om tot jezelf te komen.
Tijd om te genieten van verbinding, diepgaande processen, yoga, qigong, de natuur, de stilte,  meditatie, bezinning, liefdevolle zelfzorg.

Door een paar dagen afstand te nemen van het normale leven, off-line, stil en onthaast te zijn, krijg je meer zicht op wat op dit punt in je leven belangrijk is. Deze cursus richt zich tot ieder die reeds vertrouwd is met Geweldloze Communicatie (minstens twee volledige dagen gevolgd hebben) en zich wil verdiepen in de verschillende stappen van Geweldloze Communicatie.

Voor meer info en inschrijving: https://www.facebook.com/events/115848939291425/3 daagse zuivering en herbronning


Waarom een zuiveringsweek?

• om de vreugde te ontdekken en de zaligheid om je helemaal helder te voelen en tot diepe rust te komen.
• om te genieten van de wijdse en weelderige natuur, eenvoudige en bevrijdende lichaamsoefeningen, verfrissend dauwtrappen, tijdloze wandelingen in de gezonde buitenlucht.
• om te ontspannen tijdens een heerlijke sauna en stoomdouche.
• om op een spontane en natuurlijke wijze de verbinding met de natuur en jezelf terug te vinden
° om te leren hoe je éénvoudig, lekker en gezond kan koken

meer info en inschrijving klik hier: https://www.facebook.com/events/434589200335798/Mantra workshop

31 mei 2018

The path of mantra connects us with the universal vibration that lies underneath all forms, and thus shows us in a deep and practical way the sound code of the universe. This allows us to discern between the vibrations that darken and bring our consciousness down from those that raise it and make it brighter. In this way, mantra yoga constitutes an extraordinary technology both for therapy and for meditation (the ultimate form of therapy) through which we can grow in self-responsibility and empower ourselves to effectively transform our lives, opening our heart to love and devotion, to healing, to the expansion of awareness, and to the maintenance of our energy positively oriented.

In this workshop we will study and practice the essential aspects for introducing the appropriate understanding and application of the primordial or “seed” (bija) sounds in mantra yoga.

Contents:
– Introduction to the Philosophy of Sound and Word in the Vedic traditions and their specific role in Yoga and Ayurveda
– Bija-mantra: the seed mantras. What are they and how to use them?
– The vibrational structure of the Universe: the 50 primordial bija-mantras in the Sanskrit Alphabet.
– The healing: Introduction to the therapeutical use of bija mantra in Ayurveda.
– The expansion of consciousness: Introduction to bija mantra meditation in Yoga.
– Mantra purusha (the “person of mantras”): an interface to harmonize, energize and connect with our vibrational body.
– Shakti bija-mantras: the vibrational form of the divine archetypes.
– The “anatomy” and “physiology” of mantras. Technical aspects (voice, pronunciation, melody) for a conscious and effective practice.

Teacher: Victor G. Cruz (Spain)
Language: English

Praktisch:
– Datum: Donderdag 31 mei 2018
– Tijd: 10u tot 17u
– Locatie : OM – Frans Raatsstraat 116, 2920 Kalmthout
– Geschikt voor beginners EN gevorderden
– Taal: Engels
– Meebrengen: schrijfgerief, middagmaal
– Water en thee is voorzien
– Prijs: €65
– Gelieve in te schrijven via het inschrijvingsformulier op de website: https://www.suryasoundhealing.be/mantraworkshop

Klik hier voor meer info over het SHAMANIC MANTRA CONCERT van Victor en Surya op 7 juni in Erpe-Mere: https://www.suryasoundhealing.be/concerten

 


 

Basiscursus geweldloze communicatie.

door Nic Burnand (certified NVC trainer)


Laat je gemakkelijk over je heen walsen?
Of wals je zelf soms over anderen heen?
Heb je snel de indruk dat iemand je aanvalt of bekritiseert?
Zeg je, vaker dan je lief is, kwetsende dingen tegen de mensen die je graag ziet?
Verlies je jezelf soms in conflicten?
Zou je je mening beter willen kunnen formuleren?
Wil je graag opkomen voor jezelf en daarin authentiek zijn met respect voor jezelf en de ander?
Wil je graag je empathische vaardigheden vergroten?
Wil je nee leren zeggen?
Wil je graag ontdekken wat je (zelf)oordelen je te vertellen hebben?
Wil je anders omgaan met je kwaadheid (of die van een ander)?
Wil je ook kijken voorbij gelijk/ongelijk?Tijdens deze introductie nemen we onze eigen communicatie onder de loep en zoeken we vooral samen naar een communicatie voorbij het oordelen, voorbij gelijk of ongelijk, naar een communicatie waar verbinding en keuze centraal staan. Kies ik om in de energie van verwijten en oordelen te blijven hangen? Of kies ik ervoor om doorheen de gekwetsheid contact te maken met wat ik daadwerkelijk nodig hebt en vandaaruit ook met wat de ander wezenlijk nodig heeft. Kies ik m.a.w. voor echt contact?Twee modellen vormen een stevige theoretische onderbouw: Geweldloze Conflicthantering (Pat Patfoort) en Geweldloze Communicatie (Marshall Rosenberg). De modellen worden opgebouwd a.d.h.v. ervaringen van deelnemers en trainer.Nic Burnand is een CNVC®-gecertificeerde trainer Geweldloze communicatie (GC).
Startdatum in 2018: 18/1 Vervolgdata: 25/1 ; 1/2 ;  8/2 ; 15/2; 22/2
Tijd: 19:30 – 21:30Prijs: € 220 excl 21%BTW

Meer info en inschrijving www.blabla-blabla.beMindfulnesstraining

Tijdens deze 8-Weekse mindfulnesstraining  leer je beter omgaan met emoties, piekeren en stress. Je leert om los te laten, je bewustzijn te vergroten en te aanvaarden. Je wordt begeleid in het richten van de aandacht op dat wat er op dat moment is. Het is een ‘tijd voor jezelf’ nemen. Dus wees welkom!

Data: VRIJDAG 20/04,  4/05, 11/05, 18/05, 1/06, 08/06, 15/06 en 22/06, 2018

Telkens van 19u30 tot 21u45  incl. pauze met thee

Prijs: 250€ incl werkboek David Dewulf, syllabus en 8 cd’s

Trainer: Ann Vercauteren van Praktijk de Zijwegel/Mindful Run Kalmthout

Locatie: Holistisch centrum –OM-, Frans Raatstraat 116 Kalmthout

Aanmelden bij Ann via email: [email protected]

  

CACAO CEREMONIE

door Surya en Floris Adriaenssens

cacao

zondag 13 mei 2018 van 14:00 – 17:00u

Over de Ceremonie

In deze cacao ceremonies werken we door middel van ritueel, dat ons verbindt met Spirit, onze voorouders en een deur kan openen naar collectief bewustzijn. Het ritueel bestaat voornamelijk uit intentie en de verbinding met Spirit, de oerelementen en elkaar. Er wordt veel gebruik gemaakt van sacrale liederen en helende klank tijdens de ceremonie om die verbinding, heling en intentie vorm te geven en te laten resoneren.

Verder werken we met een groepsmeditatie en visualisatie. Wanneer ons hart zich opent komen we in een meditatieve staat terecht en verbinden we ons met de diepere lagen van ons bewustzijn. Het is op dit niveau dat onze intentie doordringt in alle lagen. De ceremonie is in de eerste plaats om heling en verbinding in onszelf te vinden. Maar zodra ons bewustzijn zich opent en we zien onszelf weerspiegelt in alles en iedereen, begint dit heling proces een collectief proces te zijn. Het is daarom dat we allen samenkomen om een lekkere tas cacao te drinken en daarna op een innerlijke reis vertrekken.

Over Cacao

Cacao is sinds eeuwen beschouwd als een heilige plant voor de Azteken en Maya’s. Het werd gebruikt in ceremoniën voor de verering van moeder aarde en als communicatiemiddel met hun goden. Wanneer de Spanjaarden hun gebied (Mexico, Guatemala, Belize) bezetten werd het ceremonieel gebruik ten strengste verboden. De verering van moeder aarde bleef verder bestaan, maar het begon andere vormen aan te nemen. Recentelijk is het ceremonieel gebruik van cacao terug in deze wereld en heeft het verschillende vormen en rituelen aangenomen.

Cacao heeft de sterke eigenschap op het hart te openen en de bloeddoorstroming te versterken. Geconnecteerd met het hart, kan heling op verschillende niveaus plaats vinden. Het hart heeft de intrinsieke eigenschap van verbinding. Verbinding met onszelf, anderen, het universum. Ook in yogische tradities is de hartmeditatie sinds eeuwen gebruikt om dieper te gaan in onze essentie en om waarheid, bewustzijn en zegen te realiseren (satchitananda).

Begeleiders
Gebroeders Floris Adriaenssens en Surya

Floris heeft twee jaar in Mexico gewoond. In Mexico heeft hij het ceremonieel gebruik van cacao ontdekt en geleerd. Floris woonde een jaar in Palenque en kwam sinds toen verschillende keren terug naar deze magisch plek. In de gemeenschap waar hij woonde wordt cacao gekweekt, vereerd en gedronken. Het wordt vaak gebruikt tijdens praat/deel-circels om dieper vanuit het hart en de bron te kunnen praten. Verder heeft hij 8 maand aan de kust in Oaxaca gewoond in een yoga centrum en ook in Indië waar hij zich verder verdiepte in yoga.

Richtprijs voor vrije bijdrage 30€

Inschrijven via [email protected] of http://www.suryasoundhealing.be/cacao-ceremonieWorkshop boventoonzang voor beginners

door Surya

10 mei 2018 van 10 – 17u

Boventoonzang is het zingen van twee frequenties tegelijkertijd. Deze oeroude techniek wordt traditioneel op verschillende manieren toegepast in Mongolië, Siberië, Tibet en Zuid-Afrika. Recent wordt het ook gebruikt in het westen, voornamelijk voor ‘helende’ doeleinden. Boventoonzang is een prachtig middel om muziek te maken en is tevens een heel magisch en krachtig middel om onszelf in balans te zingen. Door twee tonen tegelijkertijd te zingen verenigen we hoog en laag, mannelijk en vrouwelijk. Zo ervaren we Eenheid, verbondenheid met de Schepping.

In deze cursus worden er verschillende boventoontechnieken aangeleerd en ervaren we de helende werking die ze op ons uitoefenen. Ook werken we aan het bewustzijn van – het leren luisteren naar – boventonen in klanken. Na deze workshop ben je in staat boventonen te zingen en hier zelf verder mee aan de slag te gaan. Deze cursus schenkt je evenals een beknopte basiskennis van ‘soundhealing’.

klik hier om te beluisteren 

info en inschrijving via Surya: [email protected] of wwww.suryasoundhealing.be/boventoonzang


 

Introductie Soundhealing

door Surya

Vrijdag 5 januari 2018 van 19.30-22u

In het eerste deel van de workshop gebruiken we onze eigen stem om onszelf energetisch te zuiveren en op te laden. Onze stem brengt delen van ons wezen in trilling waar geen enkel ander instrument bij kan.

Alles in het universum vibreert en is dus klank. Wij zelf bestaan ook uit klank, ook al kunnen we dat niet altijd waarnemen met ons fysieke oor. Ook ons subtiel energetisch lichaam kan ervaren worden als klank. We kunnen ons verbinden met onze chakra’s en de resonerende klank hiervan zingen met onze eigen stem. Dit zuivert en activeert onze energie.

In het tweede deel van de workshop kan je liggen en genieten van een diepgaande klankreis. Op klanken van klankschalen, gong, fluit, boventoonzang en spiritliederen krijg je de kans een duik te nemen in je onderbewustzijn en de helende kracht van klank zijn werk te laten doen.

Wie  zich nog verder wil verdiepen in soundhealing kan eens een kijkje nemen op https://www.suryasoundhealing.be/soundhealing-introductie-dag

Inschrijven via [email protected] of http://www.suryasoundhealing.be


Het Enneagram

Het Enneagram is één van die oude wijsheden die je leert jezelf beter kennen, anderen te begrijpen en je valkuilen om te vormen tot springplanken voor je talenten. Lupita geeft deze actieve lezing van het Enneagram op 20 oktober 2017 van 19.30-22u.

Info & inschrijving via [email protected] of 0473672686


Pachamama Ceremonie & Shamanic singing

door ervaren Shipibo shaman DIEGO BARRANECHEA.

vrijdag 28 oktober 2017 van 18 – 22u

Diego studeerde reeds 15 jaar bij de Shipibo indianen en verzorgt regelmatig ceremonies in de Andes in Peru. De Panchamama Ceremonie is een Moeder Aarde offering. Dit is een proces waarbij de gebeden en liederen versterkt worden door het aanbieden van een fysieke offering. De cirkel kan hierin bijdragen met hun eigen gebeden en liederen. Tijdens deze ceremonie spelen we in op het voedende aspect en vragen we Moeder Aarde om heling en zegening. Alle deelnemers komen hierbij aan het woord en delen tobacco terwijl ervaringen en gebeden doorgegeven worden. Ondertussen bereidt de shaman een offering met verschillende onderdelen van eten, bloemen en gebeden, waarna deze verbrand of begraven worden. Deze ceremonie neemt zo’n 2 tot 3 uur in beslag. Er wordt tevens een mandala gecreëerd met bloemen, bladeren, eten en medicines, bedoeld om Moeder Aarde te voeden.

De Shamanistische liederen worden gebruikt om genezende spirits op te roepen en hun diensten te channelen door de muziek; hierdoor kunnen heling en zuivering ontvangen worden.

Inschrijven op [email protected] – 03/283.87.86 (Inge) 0485/24.50.31 (Pieter)

Lekkere lichte vegetarische maaltijd is voorzien!

Prijs is 30€ en er wordt gevraagd om bloemen en fruit mee te brengen. 18u maaltijd en19u start Ceremonie.


Basiscursus mediumschap

door Martine debaeke

We beschikken allemaal over intuïtie maar vaak zijn we ons daar nauwelijks van bewust. Intuïtie is helder weten, ‘inzicht zonder nadenken’. Door contact te maken met jouw intuïtie creëer je meer zelfvertrouwen. Door je intuïtie te ontwikkelen verruim je je bewustzijn en stimuleer je je persoonlijke groei. Je kijk op het leven kan veranderen door een dieper besef van wie je bent en wat je kunt. Je ervaart wat je voelt en werkelijk wilt, zodat je gemakkelijker je persoonlijke doelen kunt bereiken. Tijdens deze cursus leer je vertrouwen op informatie die vanuit je innerlijk komt.

Wat leer je?

Psychometrie: je leert waarnemen via een voorwerp, een foto, naam- lezen en andere speelse oefeningen.

Psychic werken: je leert andermans aura te voelen en te lezen, je aura te vergroten zodat je makkelijk kan waarnemen.

Mediamiek werken: je leert contact maken met overledenen.

Mediteren en de voordelen van meditatie

Voor wie?

Deze cursus is voor iedereen, je hoeft geen specifieke ervaring te hebben. Voor wie intuïtief wil groeien en zijn leven een nieuwe wending wil geven. Ik geef de voorkeur aan kleine groepjes. Zo blijft de cursus persoonlijk en kan ik meer inspelen op de behoefte van de groep en maakt het elke cursus ook weer bijzonder!

Wanneer: donderdag avond 21 september, 5-19 oktober, 9-23 november 2017

20u-22.00

Plaats: Holistisch Centrum OM

Frans Raatstraat

116 Kalmthout

Prijs: 150 euro

Aanmelden via mail [email protected]


Welk-OM-dag 17/9/17CACAO CEREMONIE

door Maarten en Floris Adriaenssens

cacao

vrijdag 25 augustus 2017 van 19:30 – 22:00u

Over de Ceremonie

In deze cacao ceremonies werken we door middel van ritueel, dat ons verbindt met Spirit, onze voorouders en een deur kan openen naar collectief bewustzijn. Het ritueel bestaat voornamelijk uit intentie en de verbinding met Spirit, de oerelementen en elkaar. Er wordt veel gebruik gemaakt van sacrale liederen en helende klank tijdens de ceremonie om die verbinding, heling en intentie vorm te geven en te laten resoneren.

Verder werken we met een groepsmeditatie en visualisatie. Wanneer ons hart zich opent komen we in een meditatieve staat terecht en verbinden we ons met de diepere lagen van ons bewustzijn. Het is op dit niveau dat onze intentie doordringt in alle lagen. De ceremonie is in de eerste plaats om heling en verbinding in onszelf te vinden. Maar zodra ons bewustzijn zich opent en we zien onszelf weerspiegelt in alles en iedereen, begint dit heling proces een collectief proces te zijn. Het is daarom dat we allen samenkomen om een lekkere tas cacao te drinken en daarna op een innerlijke reis vertrekken.

Over Cacao

Cacao is sinds eeuwen beschouwd als een heilige plant voor de Azteken en Maya’s. Het werd gebruikt in ceremoniën voor de verering van moeder aarde en als communicatiemiddel met hun goden. Wanneer de Spanjaarden hun gebied (Mexico, Guatemala, Belize) bezetten werd het ceremonieel gebruik ten strengste verboden. De verering van moeder aarde bleef verder bestaan, maar het begon andere vormen aan te nemen. Recentelijk is het ceremonieel gebruik van cacao terug in deze wereld en heeft het verschillende vormen en rituelen aangenomen.

Cacao heeft de sterke eigenschap op het hart te openen en de bloeddoorstroming te versterken. Geconnecteerd met het hart, kan heling op verschillende niveaus plaats vinden. Het hart heeft de intrinsieke eigenschap van verbinding. Verbinding met onszelf, anderen, het universum. Ook in yogische tradities is de hartmeditatie sinds eeuwen gebruikt om dieper te gaan in onze essentie en om waarheid, bewustzijn en zegen te realiseren (satchitananda).

Begeleiders
Gebroeders Floris Adriaenssens en Surya

Floris heeft twee jaar in Mexico gewoond. In Mexico heeft hij het ceremonieel gebruik van cacao ontdekt en geleerd. Floris woonde een jaar in Palenque en kwam sinds toen verschillende keren terug naar deze magisch plek. In de gemeenschap waar hij woonde wordt cacao gekweekt, vereerd en gedronken. Het wordt vaak gebruikt tijdens praat/deel-circels om dieper vanuit het hart en de bron te kunnen praten. Verder heeft hij 8 maand aan de kust in Oaxaca gewoond in een yoga centrum en ook in Indië waar hij zich verder verdiepte in yoga.

Richtprijs voor vrije bijdrage 30€

Inschrijven via http://www.suryasoundhealing.be/cacao-ceremonie


Beweeg je vrij!

door Inge

beweeg-je-vrij

Geef jezelf de bewegingsvrijheid en ademruimte die je verdient en kom mee in beweging!
We maken gebruik van verschillende bewegingstechnieken, waaronder eeuwenoude methodes zoals Yoga, maar ook nieuwe bewegingsvormen zoals rebouncing.
Geniet van de gezondheidswinst zowel op fysiek, psychisch als sociaal vlak door regelmatig te bewegen.

De wekelijkse lessen zijn op maandag van 11 tot 12 uur.
Elke sessie duurt 1 uur.

Er zijn maar 9 vrije plaatsen per groep.

Welk-OM-


Basiscursus geweldloze communicatie.

door Nic Burnand (certified NVC trainer)


Laat je gemakkelijk over je heen walsen?
Of wals je zelf soms over anderen heen?
Heb je snel de indruk dat iemand je aanvalt of bekritiseert?
Zeg je, vaker dan je lief is, kwetsende dingen tegen de mensen die je graag ziet?
Verlies je jezelf soms in conflicten?
Zou je je mening beter willen kunnen formuleren?
Wil je graag opkomen voor jezelf en daarin authentiek zijn met respect voor jezelf en de ander?
Wil je graag je empathische vaardigheden vergroten?
Wil je nee leren zeggen?
Wil je graag ontdekken wat je (zelf)oordelen je te vertellen hebben?
Wil je anders omgaan met je kwaadheid (of die van een ander)?
Wil je ook kijken voorbij gelijk/ongelijk?Tijdens deze introductie nemen we onze eigen communicatie onder de loep en zoeken we vooral samen naar een communicatie voorbij het oordelen, voorbij gelijk of ongelijk, naar een communicatie waar verbinding en keuze centraal staan. Kies ik om in de energie van verwijten en oordelen te blijven hangen? Of kies ik ervoor om doorheen de gekwetsheid contact te maken met wat ik daadwerkelijk nodig hebt en vandaaruit ook met wat de ander wezenlijk nodig heeft. Kies ik m.a.w. voor echt contact?Twee modellen vormen een stevige theoretische onderbouw: Geweldloze Conflicthantering (Pat Patfoort) en Geweldloze Communicatie (Marshall Rosenberg). De modellen worden opgebouwd a.d.h.v. ervaringen van deelnemers en trainer.Nic Burnand is een CNVC®-gecertificeerde trainer Geweldloze communicatie (GC).
Startdatum 04 Mei 2017Vervolgdata: 11/05 ; 18/05 ; 1/06 ; 8/06 ; 15/06 2017
Tijd: 19:30 – 21:30Prijs: € 220 excl 21%BTWLocatie: Holistisch centrum om
Meer info en inschrijving www.blabla-blabla.be

Vedic art

kunst & levenskunst

dscn9766-vedic-art

Hoe zou het zijn als…

Je een borstel neemt, een kleur kiest en gewoon begint, een lijn schildert, durft te spelen, de dans laat ontstaan van kleuren, lijnen, ritme… je hand volgt, je gedachten laat voor wat ze zijn en vertrouwt op wat komt.

Geen oordeel, geen mooi, lelijk, goed of fout.

DAN… ontstaat er iets… een vorm…en je bent vertrokken… een hele wereld gaat voor je open.

Door stil te worden, door volledig met je aandacht bij het ‘schilderen’ te zijn, kom je bij al jouw antwoorden.

Wie jij bent, wat jij nodig hebt, wat je volgende stap zal zijn… op je doek en in je leven.

Vedic Art leert je niet schilderen, maar toont je in 17 stappen de weg naar jezelf.  Het is geen technische cursus maar een methode die je helpt om bij de kennis en de wijsheid te komen die al in jou aanwezig is.

Cursus voor volwassenen in het Holistisch Centrum OM te Kalmthout, grenzend aan de Kalmthoutse Heide.

Bij goed weer kan je ook buiten schilderen in de natuur.

6 opeenvolgende woensdagen : 26 april tot en met 31 mei 2017

Telkens van 9:30 – 15:30 uur

Prijs : 250 euro

Materiaal & lunch zelf meebrengen

Adres : Frans Raatstraat 116, Kalmthout

Meer info of het hele aanbod vind je op mijn website

www.vedicartbyelke.com

Welkom

Chocolade workshop

door Marleen Van Balen

chocolade-workshop

De grootste chocoladefabriek ter wereld staat in België, we staan in de top drie van de gulzigste chocolade-eters en zijn wereldberoemd om onze pralines. Maar wat weten we eigenlijk over chocolade? Hoe oud is haar geschiedenis? Hebben de Maya’s chocolade uitgevonden of ligt haar oorsprong nog veel dieper in het verleden en op een andere plek? Hoe komt het dat we er zo moeilijk af kunnen blijven ? En is het een probleem voor onze gezondheid of onze lijn als we er niet aan kunnen weerstaan of net integendeel? Wat zijn de nieuwe trends en ontwikkelingen in het chocoladelandschap? Hoe eerlijk is cacaohandel?

Op deze en andere vragen krijg je antwoord in de workshop van herboriste en voedingsdeskundige Marleen Van Balen.

Uiteraard staat het proeven van heerlijke biologische Fairtrade chocolade ook op het programma en tenslotte gaan we zelf aan de slag en maken we iets op basis van cacao, wat is voorlopig nog een verassing!
vrijdag 21 oktober 2016 van 19:30 – 22:30

Prijs: €10

Aanmelden via: [email protected]‘Food for Thought’

door Nic Burnand en Pieter Van der Stighelen

food

Eten is een menselijke basisbehoefte. Maar hoe is je relatie tot je voeding? Hoe maak je de keuze over wat je eet? Wat als je gevangen bent in patronen van over-eten en emotioneel eten. In deze workshops – Food for Thought -gebruiken we het proces van de geweldloze communicatie om een diepere verbinding te maken met het emotionele bewustzijn dat schuil gaat achter je voedingsgewoonten.
We scheppen de ruimte om je eigen ervaringen uit te dieper en te leren van die van andere deelnemers.

Data: 5 donderdagavonden om de twee weken op 20/10, 3/11, 17/11, 1/12 en 15/12 2016 telkens van 19:30 tot 22:00

Prijs: €30 per avond of €125 voor de reeks.

Aanmelden via sms 0485/24.50.31 (Pieter van -OM-)Herfstzuivering en rust in Amel

door Sieglinde Oliviers en Pieter Van der Stighelen

van zaterdag 1 tot donderdag 6 oktober

Herfstzuivering en rust 
Yoga Nidra

yoga-nidra

door Floris Adriaenssens

Voel je de aantrekking om efficiënt en diep te leren ontspannen? Of wil je je eigen innerlijke natuur en onderbewustzijn voelen, ontdekken of helen? Dan is yoga nidra een ideale uitnodiging!
Yoga nidra is (her)ontworpen door swami Satyananda in Indië en betekent letterlijk ‘yogic sleep’ of ‘psychic sleep’. We ontdekken de ruimte tussen slaap en waakzaameheid, waar het contact met het onderbewustzijn spontaan kan plaats vinden. Yoga nidra wordt beoefent vanuit een volledig ontspannen, liggende houding en bestaat uit verschillende stappen. Één van de belangrijke aspecten in yoga nidra is ‘sankalpa’ of intentie. Het geeft ons richting vanuit een ontspannen en ontvankelijke houding. In yoga nidra werken we steeds met een innerlijke scan van het lichaam waarbij spanning op een dieper niveau kan worden losgelaten. Er wordt ook gebruik gemaakt van speciaal ontworpen symbolen die op ons onderbewustzijn in werken. Het kan bovendien vaak op een spontane wijze een diep, helend proces op gang zetten. De workshop is open voor alle niveaus en leeftijden.

Workshopgever: Floris Adriaenssens
Ik ben 4 jaar geleden voor het eerst met yoga nidra in aanraking gekomen tijdens een yoga leraren opleiding die ik volgde in Mexico. In hetzelfde centrum heb ik de daaropvolgende jaren ook les gegeven waar ik onderandere yoga nidra onderwees. Vorig jaar ben ik er verder cursus over gaan volgen in een ashram in Indië. Het is een beoefening die me al op heel veel vlakken geholpen heeft en waarvan ik weet dat het enorm hulpzaan kan zijn voor iedereen. Ik deel dit pad nu ook graag verder.

Mee te nemen? Yoga matje indien je er ééntje hebt (er zullen ook enkele reserve matje zijn) en een dekentje
Bijdrage? 15 euro
Liefst op voorhand inschrijven via [email protected] Voor mensen die last minut komen, ook welkom.
Hari om tat saatCACAO CEREMONIE

door Maarten en Floris Adriaenssens

cacao

vrijdag 26 augustus 2016 van 19:00 – 22:00

Over de Ceremonie

In deze cacao ceremonies werken we door middel van ritueel, dat ons verbindt met Spirit, onze voorouders en een deur kan openen naar collectief bewustzijn. Het ritueel bestaat voornamelijk uit intentie en de verbinding met Spirit, de oerelementen en elkaar. Er wordt veel gebruik gemaakt van sacrale liederen en helende klank tijdens de ceremonie om die verbinding, heling en intentie vorm te geven en te laten resoneren.

Verder werken we met een groepsmeditatie en visualisatie. Wanneer ons hart zich opent komen we in een meditatieve staat terecht en verbinden we ons met de diepere lagen van ons bewustzijn. Het is op dit niveau dat onze intentie doordringt in alle lagen. De ceremonie is in de eerste plaats om heling en verbinding in onszelf te vinden. Maar zodra ons bewustzijn zich opent en we zien onszelf weerspiegelt in alles en iedereen, begint dit heling proces een collectief proces te zijn. Het is daarom dat we allen samenkomen om een lekkere tas cacao te drinken en daarna op een innerlijke reis vertrekken.

Over Cacao

Cacao is sinds eeuwen beschouwd als een heilige plant voor de Azteken en Maya’s. Het werd gebruikt in ceremoniën voor de verering van moeder aarde en als communicatiemiddel met hun goden. Wanneer de Spanjaarden hun gebied (Mexico, Guatemala, Belize) bezetten werd het ceremonieel gebruik ten strengste verboden. De verering van moeder aarde bleef verder bestaan, maar het begon andere vormen aan te nemen. Recentelijk is het ceremonieel gebruik van cacao terug in deze wereld en heeft het verschillende vormen en rituelen aangenomen.

Cacao heeft de sterke eigenschap op het hart te openen en de bloeddoorstroming te versterken. Geconnecteerd met het hart, kan heling op verschillende niveaus plaats vinden. Het hart heeft de intrinsieke eigenschap van verbinding. Verbinding met onszelf, anderen, het universum. Ook in yogische tradities is de hartmeditatie sinds eeuwen gebruikt om dieper te gaan in onze essentie en om waarheid, bewustzijn en zegen te realiseren (satchitananda).

Begeleiders
Gebroeders Floris Adriaenssens en Surya

Floris heeft twee jaar in Mexico gewoond. In Mexico heeft hij het ceremonieel gebruik van cacao ontdekt en geleerd. Floris woonde een jaar in Palenque en kwam sinds toen verschillende keren terug naar deze magisch plek. In de gemeenschap waar hij woonde wordt cacao gekweekt, vereerd en gedronken. Het wordt vaak gebruikt tijdens praat/deel-circels om dieper vanuit het hart en de bron te kunnen praten. Verder heeft hij 8 maand aan de kust in Oaxaca gewoond in een yoga centrum en ook in Indië waar hij zich verder verdiepte in yoga.

Richtprijs voor vrije bijdrage 25€

Inschrijven via http://www.suryasoundhealing.be/cacao-ceremonie‘Food for Thought’

door Nic Burnand en Pieter Van der Stighelen
 
 
food
 
Eten is een menselijke basisbehoefte. Maar hoe is je relatie tot je voeding? Hoe maak je de keuze over wat je eet? Wat als je gevangen bent in patronen van over-eten en emotioneel eten. In deze workshops – Food for Thought -gebruiken we het proces van de geweldloze communicatie om een diepere verbinding te maken met het emotionele bewustzijn dat schuil gaat achter je voedingsgewoonten.
We scheppen de ruimte om je eigen ervaringen uit te dieper en te leren van die van andere deelnemers.Begeleiding: Nic Burnand en Pieter Van der StighelenData: 4 opeenvolgende donderdagavonden 2/6, 9/6, 16/6 en 23/6  2016 telkens van 19:30 tot 22:00Prijs: €30 per avond of €100 voor de reeksAanmelden via sms 0485/24.50.31 (Pieter van -OM-)


Herfstzuivering en rust


Voel je de behoefte om te eens even een weekje tussenuit te zijn? Heb je nood aan rust zonder te hoeven zorgen voor anderen. Besef je dat het nodig is om een tijd en ruimte te nemen voor jezelf?
Ben je eraan toe om je lichaam eens grondig te ontgiften en zuiveren. Wil je eens stilstaan bij je huidige situatie en aandacht geven aan de emotionele bagage die je misschien bereid bent achter je te laten?Wil je kennismaken met onze succesformule van éénvoud in overvloed? Een week zonder tv, zonder computer, zonder gsm, zonder zorgen. Is een week vol van zuiverende voeding, ontslakkende behandelingen, verlossende massages, wondermooie wandelingen, bevrijdende yoga, ademruimte, rust, verbindende gesprekken, genieten van puur natuur wat je hart wil?

Herfstzuivering en rust


 

door Tim Biot
Met soundhealig van Kirsten

 
A.R.
Vrijdag 17/6/2016; 19:30-21:30 u; €20
 
 


 

Bhakti (meditatief mantra’s, bhajans en hartsliederen zingen en verbindend samenzijn)

Hare-Krishna-Mantra1

met Inge Bos en Pieter Van der Stighelen,

elke laatste vrijdag van de maand van 19:30 – 22.00

(vrije bijdrage) 
 

CURSUS INTUITIEVE ONTWIKKELING

intuitieve ontwikkeling

Het doel van deze workshop is deelnemers te leren om via eenvoudige tools hun basis evenwicht en energetische gezondheid te verbeteren. Ook wordt er aandacht besteed aan de beweging van de denker naar de voeler, van het mentale naar het intuitieve. Wat zijn onze patronen en conditioneringen die ons dwarsbomen om meer vanuit ons hart te leven? Hoe kunnen we makkelijker onze intuitie volgen?

Eenvoudige oefeningen worden aangeleerd om ons te gronden, energetisch te beschermen en ongewenste energieën los te laten.

Als onderdeel van deze cursus doen we wekelijks een specifieke oefening: een spirituele toolbox die ons gehele energetische systeem in evenwicht brengt. Deze kan thuis makkelijk toegepast worden om blokkades weg te werken en je energie peil hoog te houden.

De meditatie passeert stapsgewijs alle fundamentele elementen van het menselijke energetische lichaam. We beginnen met het grondingssysteem en de verbinding met de Aarde, gevolgd door de energiestroom door het fysieke lichaam. We leren werken met onze Kosmische Ster en de universele lichtsverbinding. Daarna volgen de chakra’s en aura.

Het lichaam houdt voortdurend een energie circuit aan die in 2 richtingen stroomt. Deze dubbele stroom van Aarde- en Kosmische energieën zorgen voor een goede energetische gezondheid. We geven veel aandacht aan deze circuits en de 2 energie fonteinen van het lichaam.

Geen ervaring met energetisch werk of meditatie is vereist, iedereen welkom 🙂Quantum Light Breath Meditation

workshop job

op woensdagavonden van 19:30 uur tot 22:00 uur

9 september 2015

20 oktober 2015

3 november 2015

17 november 2015

1 december 2015

De Quantum Light Breath is een actieve, begeleidde ademmeditatie. Het is een innerlijke ervaring die je kan helpen om onbewuste spanningen en oude gedachtepatronen los te laten en om meer in contact met je essentie te komen.

De meditatie versterkt het contact met je lichaam, gevoel en energie en heeft een krachtig positief effect op je persoonlijke groei en ontwikkeling.

De meditatie kan je verbinding met jezelf en met het Grotere Geheel, met een Universele Intelligentie, verdiepen en versterken.

Voorafgaande aan de meditatie doen we bio energetica oefeningen om op te warmen en om meer ‘in je lichaam’ te komen.

Voor meer info kijk je op http://www.levenskrachten.be/workshops.html

Als je vragen hebt, neem vooral even contact op!Her-ontdekken van je zielenkracht

her-ontdek je zielenkracht

GRATIS introductie avond over het Op donderdag 24 september 2015, 19.30u

Dikwijls bezitten we een kracht in onszelf waarvan we ons niet bewust zijn.

Door enkele eenvoudige technieken toe te passen, kan je deze kracht weer in je bewustzijn brengen.

Ontdek verschillende manieren om energie waar te nemen,

te voelen en te gebruiken om jezelf en anderen verder te helpen ontwikkelen.

Kom naar de introductieavond om kennis te maken met deze mooie vorm van energiewerk!

Er is een mogelijkheid om in te schrijven voor de reeks Herontdek je zielenkracht.

Tijdens deze reeks, zullen we telkens een verschillend thema aanbrengen om energie waar te nemen,
ze op verschillende manieren te gebruiken en integreren.

1e avond: donderdag 15 oktober -> Energie voelen en sturen

2e avond: donderdag 22 oktober -> Energie visualiseren

3e avond: donderdag 29 oktober -> Luisteren naar energie

4e avond: donderdag 12 november -> Energie vanuit het hart activeren en gebruiken

5e avond: donderdag 19 november -> Chakra energie in balans brengen

6e avond: donderdag 26 november -> je eigen zielenkracht gebruiken

De workshops worden gegeven door Machteld Lansloot. Ze zijn opgebouwd als reeks, maar er bestaat een mogelijkheid ze los van elkaar te volgen.

Bijdrage per avond is € 10.Astrale Reizen

(Door Tim Biot)

nature8

woensdag 10 juni 2015, 19:30 – 22:00 uur

vrijdag 9 oktober 2015, 19:30 – 22:00 uur

vrijdag 20 november 2015, 19:30 – 22:00 uur

vrijdag 4 december 2015, 19:30 – 22:00 uur

We zijn multi-dimensionele wezens die leven binnen een multi-dimensioneel universum. Meestal ervaren we ons astrale lichaam enkel wanneer we dromen, en dan noemen we dit nog ‘onecht’. Maar de astrale wereld biedt vele

waardevolle lessen en verschillende vormen van genezing. Dit is de realiteit waar onze gidsen leven en we kunnen ons leven enorm verrijken door een bewuste verbinding aan te gaan met onze helpers en gidsen die ons beschermen en ons begeleiden op ons pad. In deze workshop leren we om de astrale werkelijkheid te verkennen, en contact te maken met onze spirituele gidsen. Eenvoudige technieken worden aangeleerd om onze energiefrequentie en ons bewustzijnsniveau te verhogen en om ons te beschermen tegen ongewenste invloeden.

workshop tim shamaan

Tim Biot

is opgeleid in energetische en alternatieve geneeswijzen, sjamanisme (Gerard De Bakker – Antwerpen, Medicine Crow – Canberra), en orthopedagogie. Hij heeft als opvoeder gewerkt in Antwerpen en als hulpverlener voor tsunamiprojecten in Thailand en Sri Lanka.
Tim is tevens de auteur van de Fiona Reeks: www.avalonpublishing.co.uk.
Na 10 jaar rondreizen en een tussenstop in New York, waar hij als spiritueel genezer en leraar werkte in het A.R.E. Edgar Cayce Center, woont hij nu in Glastonbury.

bijdrage  20 euro
Matjes en dekentjes zijn aanwezig. Er wordt drinken voorzien.seminar ‘The triple light body’ door dr. Med. Wilko Van der Vegt

zondag 21 juni 2015, 9:30 – 17:30 uur

Introductie_seminar_Belgie_final_21Juni-2015Basiscursus Verbindende Communicatie

verbindende communicatie

 


chronic-neck-pain-relief-mindfulness-training-for-rheumatoid-arthritis

Pieter-Maarten Bouman,

nieuwe reeks 8 lessen op woensdagen 15.30 – 18.00

25 maa – 13 mei 2015

onkosten, cursusboek en 4 oefen-cd’s 90 €

+ per les vrije bijdrage voor docent met richtprijs 20 €

 (gratis eerste kennismakingsles, deelname kan achteraf beslist worden)Cursus Traditionele Ayurvedische Massage

images-2

met Pieter Van der Stighelen,

8 donderdagen 19.30 – 22.00, 8 jan – 26 feb

400 € inschrijving per 2 personen 50 € per persoon korting.

Bij inschrijving voor beide massagecursussen (ayurvedische en Tibetaanse) 50 € korting per cursus.Tibetaanse Drukpuntmassage

P1110525

met Pieter Van der Stighelen,

8 avonden van 19:30 – 22:00 bij 6 inschrijvingen (400 €)

De datum wordt LATER bepaald samen met de deelnemers.

Bij inschrijving per 2 personen 50 € per persoon KORTING.

Bij inschrijving voor beide massagecursussen 50 € KORTING PER cursus.transforming relationships

images-3

met Nic Burnand,

6 dinsdagenmiddagen van 11.00 – 13.3020 jan – 24 feb

6 dinsdagenavonden van 19.30 – 22.00, 20 jan – 24 feb

per vrije bijdrage met richtprijs 20 € per sessie voor Nic en onkosten

 


Verbinden vanuit je hart (voor kinderen 7 – 12 jaar)

 
kind-in-bloem

met Nina Hens,

5 woensdagen van 13.30 – 15.00, 14 jan – 11 feb

vaste bijdrage voor onkosten 50 € bij inschrijving

+ vrije bijdrage per les voor lesgeefster met richtprijs 10 €

(gratis eerste kennismakingsles)Eigen-wijs hart (voor jongeren 13-18 jaar)

true_flower_of_life_by_capstoned

met Nina Hens,

5 woensdagen 19.30 – 21.00, 28 jan; 11, 25 feb; 11 maa,

vaste bijdrage voor onkosten 50 € bij inschrijving

+ vrije bijdrage per les voor lesgeefster met richtprijs 10 €

(gratis eerste kennismakingsles)Cursus Traditionele Ayurvedische Massage

images-2

met Pieter Van der Stighelen,

8 donderdagen 19.30 – 22.00,  8 jan – 26 feb

400 € inschrijving per 2 personen 50 € per persoon korting.

Bij inschrijving voor beide massagecursussen (ayurvedische en Tibetaanse) 50 € korting per cursus.

 Tibetaanse Drukpuntmassage

 
P1110525

met Pieter Van der Stighelen,

8 avonden van 19:30 – 22:00 bij 6 inschrijvingen (400 €)

De datum wordt later bepaald samen met de deelnemers.

Bij inschrijving per 2 personen 50 € per persoon korting.

Bij inschrijving voor beide massagecursussen 50 € korting per cursus.Wolletjes (intuïtief creatieve workshop)

MADGA

met Magda Wesenbeek,

10 vrijdagen 13.30 – 16.00, 9 jan – 20 maa 2015

60 € bijdrage voor onkosten (inclusief materiaal voor één wolschilderij)

+ vrije bijdrage voor Magda

(gratis eerste kennimakingsles)Transfigura – methode cursus

942626_124165907792371_401356630_n

met Machteld Lansloot, 4 x 3 woensdagen 19.30 – 22.00

7 en 21 jan, 4 en 18 feb, 4 en 18 maa, 1 en 15 en 29 apr, 6 en 20 mei oefendag 17 juni 2015Dagworkshops met Machteld Lansloot:

Hotstone massage

images-5

Deze workshop gaat door op donderdag 8 januari 2015, van 9.30u-16u

Bijdrage voor deze workshop is € 75.

Let op, deze workshop is voor maximum 4 personen!Psychische doorstroming

chinese_symbols_for_psychic_8658_2_135

Deze workshop gaat door op donderdag 15 januari 2015, van 9.30u-16u

Bijdrage voor deze workshop is € 75.Polariteitsmassage

energy2

Deze workshop gaat door op donderdag 22 januari 2015, van 9.30u-16u

Bijdrage voor deze workshop is € 75.Oorkaarsenbehandeling

oorkaarsen

 Deze workshop gaat door op donderdag 29 januari 2015, van 9.30u-12.30u

Bijdrage voor deze workshop is € 35.jingmassage

images-8

Deze workshop gaat door op donderdag 5 februari 2015, van 9.30u-16u

Bijdrage voor deze workshop is € 75chakramassage met olie

Czakry

 Deze workshop gaat door op donderdag 12 februari 2015, van 9.30u-16u

Bijdrage voor deze workshop is € 75Theorie van de vijf elementen

images-6

 Een aanrader voor wie de cursus meridianen van Transfigura-Methode wil volgen!

Deze workshop gaat door op donderdag 26 februari 2015, van 9.30u-16u

Bijdrage voor deze workshop is € 75

Wie de reeks Transfigura volgt, krijgt een korting van 35%!Orgaanreiniging

images-7

 Deze workshop wordt over 10 donderdagen verspreidt.

Elke week behandelen we 1 orgaan.
Deze reeks loopt van 5 maart tot 28 mei 2015.

Bijdrage voor deze workshop is € 75 per donderdag.

Wie de ganse reeks wil volgen, betaalt € 50 per donderdag,

indien het volledige bedrag betaalt wordt vóór aanvang van de eerste workshop.