Holistische gezondheidsbegeleiding

 

Ik luister naar je, geef professioneel advies en/of behandelingen met het doel je welzijn integraal te verbeteren. Er is aandacht voor je fysieke gezondheid maar ook voor emotionele, mentale en spirituele aspecten.

Levenskunst: Leef trouw aan je geweten. Haal het beste uit jezelf en uit je leven, verander wat je kan veranderen, accepteer wat je niet kan veranderen en ervaar innerlijke rust.

Aan lichamelijke klachten liggen vaak complexe interacties van psychologische (denken en voelen), neurologische (zenuwstelsel – hersenen) en immunologische (afweer) aard ten grondslag; wanneer men slechts naar één van deze factoren zou kijken, wordt het onmogelijk voor het probleem in zijn totaliteit een bevredigende oplossing te vinden. Door de verschillende interacties nauwkeurig in kaart te brengen, wordt een integraal beeld van je gezondheid gevormd, op basis waarvan strategieën worden opgesteld die voorbijgaan aan symptoombestrijding maar het probleem bij de wortel aanpakken.

 

 

Ieder persoon is een uniek individu met unieke aangeboren en verworven kenmerken, een unieke leefsituatie en een eigen levensfilosofie.

Deze factoren zijn bepalend voor een persoonlijke manier van denken en voelen, een bijhorende gezondheidstoestand en gedrag.

Werkwijze

De werkwijze hangt af van je hulpvraag. Het proces van het samen verhelderen en benoemen van wat je welzijn verstoort, is vaak het begin. Stilstaan, zijn met wat er werkelijk is. Dat brengt soms al meer overzicht en rust.

Ik zoek dan naar de samenhang van wat je tekort hebt gehad en waardoor je belast bent. Ik bedoel te weinig van bepaalde voedingsstoffen, ontspanning, beweging, goeie ademhaling of teveel aan gifstoffen, erfelijke bagage. Maar ook je emotionele tekorten, saboterende gewoonten, verslavingen. Heb je een gebrek aan kennis of inzicht of ben je misleid, heb je een gewetensprobleem? Welke levensles houdt je hulpvraag in?

 

De wet van OHM:                                                                De wet van -OM-:

Stroomsterkte x Weerstand = Spanning                                Levensstroom x Vertrouwen = Rust

 

3-P1110332

Samen op zoek te gaan naar de oorzaken van de klachten vanuit een holistische of totale overschouwing geeft meer overzicht en inzicht. Je overstijgt je individuele situatie en van daaruit zoek je de verbinding met jouw noden. Er komt duidelijkheid en motivatie om de gegeven adviezen goed op te volgen en de nodige veranderingen in je leven toe te laten.

Wat is of was er tekort, wat kan ik loslaten..?

De begeleiding is op maat en de duur varieert van een enkel consult tot een begeleidingstraject afhankelijk van de behoefte.

 

Je kunt bij -OM- terecht voor:

  • persoonlijke duiding, advies en begeleiding bij gezondheidsklachten
  • persoonlijke preventieve gezondheidsadviezen
  • stressbeheersing
  • professionele steun en begeleiding tijdens een moeilijke periode in je leven
  • bemiddeling bij conflicten met anderen of binnenin jezelf
  • coaching
  • begeleiding bij je persoonlijke bewustzijnsgroei
  • voor verzachtende of ontspannende lichaamsmassages en -behandelingen
  • yoga, bewegingsadvies, relaxatie, meditatie

 

Over ons 

Ik ben Pieter Van der Stighelen sinds 29-03-1978. Ik leef met het doel me open te stellen voor de verbinding met levenskracht. De warmte en het licht dat ik ontvang, zet ik om in liefde en intelligentie ten dienste van het herstellen van de harmonie in en rondom mezelf. Daardoor heb ik meer vrijheid en rust gevonden. Dat deel ik graag. Ik noem mezelf holistisch gezondheidsbegeleider. Ik ben opgeleid tot gezondheidstherapeut (1999-2004) en orthomoleculaire therapeut volgens de kPNI  (klinische psycho-neuro-immunologie (2009 – 2017)  en in de ook toegepaste kinesiologie (applied kinesiology).

Ik ben docent aan de Levensschool, Yogaleraar en natuurgids en was tot begin 2014 voorzitter van de beroepsvereniging van Gezondheidsbegeleiders.

Tussen 2007-2008 reisde ik samen met mijn vrouw Inge twaalf maanden door India en Nepal. We volgden er beiden een yogaleraarsopleiding, verdiepten ons in ayurveda, meditatie, klankresonantie, oosterse massagetechnieken en oosterse spiritualiteit…

In 2014 volgde ik de ‘gezondheidstraining voor artsen en therapeuten’  en begeleidde mee de training voor chronische zieken bij dr. Wilko Van der vegt in het Acinipo Health resort.

Ik organiseer en begeleid zuiveringsweken, yogaretreats en dyads, geef graag soundhealing-ligconcerten, houd ervan om mijn tijd te besteden aan zelfstudie en bewustzijnsverruiming.

Lid van beroepsverenigingen: de Gezondheidsbegeleiders en BBOG

In 2009 starte ik mijn eerste zelfstandige praktijkals gezondheidsbegeleider ‘-OM-‘ tot we in 2013 konden verhuizen naar onze huidige lokatie en het ‘Holistisch centrum -OM-‘ oprichten.

Als gezondheidsbegeleider stel ik geen medische diagnose en behandel ik geen ziekte, op geen enkele manier. Een gezondheidsbegeleider is een professionele beoefenaar van de natuurlijke gezondheidszorg. De adviezen die hij vertrekt en de handelingen die hij in de praktijk stelt, zijn gericht op het versterken en ondersteunen van de zelfgenezende kracht van de cliënt op een natuurlijke manier.

Het doel is een toename van je levenskracht, je vitaliteit, je levensvreugde en een verbetering van je gezondheidstoestand.

 

Ik ben Inge Bos sinds 25-07-1981.

Tussen 2007-2008 reisde ik samen met Pieter twaalf maanden door India en Nepal. We volgden er beiden een yogaleraarsopleiding, verdiepten ons in ayurveda, meditatie, klankresonantie, oosterse massagetechnieken en oosterse spiritualiteit…

Daarna volgde ik een opleiding tot gezondheidsbegeleider en verdiepte mij in voetreflex. Als assistent in de psychologie verdiepte ik me later ook in EFT en cognitieve therapie.

Je kan bij mij terecht voor ondersteuning in zelfontwikkeling en groei naar meer zelfvertrouwen, bewegingsvrijheid, levensvreugde en positieve relaties.