Holistische gezondheidsbegeleiding

 

Ik luister naar je, geef professioneel advies en/of behandelingen met het doel je welzijn integraal te verbeteren. Er is aandacht voor je fysieke gezondheid maar ook voor emotionele, mentale en spirituele aspecten.

Levenskunst: Leef trouw aan je geweten. Haal het beste uit jezelf en uit je leven, verander wat je kan veranderen, accepteer wat je niet kan veranderen en ervaar innerlijke rust.

Aan lichamelijke klachten liggen vaak complexe interacties van psychologische (denken en voelen), neurologische (zenuwstelsel – hersenen) en immunologische (afweer) aard ten grondslag; wanneer men slechts naar één van deze factoren zou kijken, wordt het onmogelijk voor het probleem in zijn totaliteit een bevredigende oplossing te vinden. Door de verschillende interacties nauwkeurig in kaart te brengen, wordt een integraal beeld van je gezondheid gevormd, op basis waarvan strategieën worden opgesteld die voorbijgaan aan symptoombestrijding maar het probleem bij de wortel aanpakken.

Ieder persoon is een uniek individu met unieke aangeboren en verworven kenmerken, een unieke leefsituatie en een eigen levensfilosofie. Deze factoren zijn bepalend voor een persoonlijke manier van denken en voelen, een bijhorende gezondheidstoestand en gedrag.

Werkwijze

De werkwijze hangt af van je hulpvraag. Het proces van het samen verhelderen en benoemen van wat je welzijn verstoort, is vaak het begin. Stilstaan, zijn met wat er werkelijk is. Dat brengt soms al meer overzicht en rust.

Ik zoek dan naar de samenhang van wat je tekort hebt gehad en waardoor je belast bent. Ik bedoel te weinig van bepaalde voedingsstoffen, ontspanning, beweging, goeie ademhaling of teveel aan gifstoffen, erfelijke bagage. Maar ook je emotionele tekorten, saboterende gewoonten, verslavingen. Heb je een gebrek aan kennis of inzicht of ben je misleid, heb je een gewetensprobleem? Welke levensles houdt je hulpvraag in?

 

De wet van OHM:   Stroomsterkte x Weerstand = Spanning

De wet van -OM-:  Levensstroom x Vertrouwen = Rust

 

3-P1110332

Samen op zoek te gaan naar de oorzaken van de klachten vanuit een holistische of totale overschouwing geeft meer overzicht en inzicht. Je overstijgt je individuele situatie en van daaruit zoek je de verbinding met jouw noden. Er komt duidelijkheid en motivatie om de gegeven adviezen goed op te volgen en de nodige veranderingen in je leven toe te laten.

Wat is of was er tekort, wat kan ik loslaten..?

De begeleiding is op maat en de duur varieert van een enkel consult tot een begeleidingstraject afhankelijk van de behoefte.

 

Je kunt bij -OM- terecht voor:

  • persoonlijke duiding, advies en begeleiding bij gezondheidsklachten
  • persoonlijke preventieve gezondheidsadviezen
  • stressbeheersing
  • professionele steun en begeleiding tijdens een moeilijke periode in je leven
  • bemiddeling bij conflicten met anderen of binnenin jezelf
  • coaching
  • begeleiding bij je persoonlijke bewustzijnsgroei
  • voor verzachtende of ontspannende lichaamsmassages en -behandelingen
  • yoga, bewegingsadvies, relaxatie, meditatie