kinesiologie

Kinesiologie is een zachte en veilige methode voor het behandelen van stress, emotionele en fysieke problemen. Als kinesioloog werk ik op je lichaam. Een leven lang slaat je lichaam immers ervaringen, emoties en overlevingspatronen op. Alhoewel we ons hiervan meestal niet bewust zijn, bepalen ze voor een groot deel hoe we reageren in ons dagelijks leven. Vaak beperken ze ons of staan ze onze ontwikkeling in de weg. In feite ‘weten’ onze lichaamscellen dus meer dan ons bewuste brein. Via specifieke spiertesten communiceer ik met je lichaam.
In feite onderzoek ik via de kinesiologie op welk niveau je lichaam spanning vasthoudt en hoe we best toegang vinden tot dat probleem. Nadat de bron van de spanning is geïdentificeerd, gebruik ik de spiertesten om verder uit te zoeken welke techniek het meest geschikt is voor het corrigeren van die disbalans. Er moet niet gegist of uitgeprobeerd worden; de correcties zijn daardoor erg efficiënt. Op die manier helpen we het lichaam om blokkades op te lossen.
Kinesiologie is ontstaan vanuit een bevruchting van Oost en West. De Westerse wetenschappelijke visie biedt inzicht in de fysiologie, neurofysiologie, immunologie, anatomie, psychologie, etc. De Oosterse energetische benadering biedt kennis over meridianen, chakra’s, etc. Ze vormen samen een rijk en coherent werkkader. Een sessie kinesiologie wordt doorgaans ervaren als aangenaam, diepgaand en ontspannend.