Voedingsadvies

Via voeding dien je de nodige bouwstoffen en energie te verzamelen.
Je bent letterlijk wat je eet. Een individueel aangepast advies zorgt voor een vlottere vertering, een optimale vitaliteit, een gezond lichaam en een goed gemoed.

Over gezonde voeding krijg je tegenstrijdige informatie. Door de industrialisering en commercialisering van onze voeding zijn we het natuurlijke weten over wat we best eten zoek geraakt. Daardoor is het soms moeilijk om door de bomen het bos te zien. 

Nogthans is eten een natuurlijke basisbehoefte.
Om zelf terug te weten wat je best eet, is het eerst nodig om terug te begrijpen welke je natuurlijke voeding is. Eten wat je genen kennen.

Foute voedingskeuzes belasten je lichaam waardoor je spijsvertering ontregelt kan geraken. Dan krijg je bepaalde klachten die op hun beurt mee voor verdere ontregeling kunnen zorgen.

Ik help je bij de juiste voedingskeuze te maken om je gezondheid te vergroten om ze te bewaren.

Voedingssupplementenadvies

Onze huidige levenswijze vraagt enerzijds steeds meer mentale energie en aanpassingsvermogen. De mechanismen die dat mogelijk maken verbruiken veel vitaminen, mineralen, anti-oxidanten en andere micronutriënten. Anderzijds bevat onze voeding steeds minder van deze noodzakelijke bouwstoffen. Deze zijn nogthans onmisbaar om je lichaamscellen te voeden en te vernieuwen, hormonen en neurotransmittors te maken en je immuunsysteem goed te doen werken. Een onevenwichtige verdeling ervan ondermijnt de mogelijkheden van je lichaam om je gezonde evenwicht te bewaren. Een gebrek of teveel aan bepaalde stoffen verstoort namelijk de werkingmechanismen van je lichaam die je hiervoor gebruikt. Dit toont zich in specifieke lichaamstekens en gedragskenmerken.
voedingssupplementen

Door de taal van je lichaam te analiseren, zoek ik de verbanden die hierachter verscholen liggen. De wetenschap die dit bestudeert heet de orthomoleculaire geneeskunde. Voedingssupplementen kunnen de balans weer sneller herstellen dan enkel gezonde voeding. Het is raadzaam om je goed te laten informeren en adviseren over de juiste keuze en kwaliteit bij het gebruik van voedingssupplementen.

Kruidenadvies

kruidenadvies

De fascinerende wereld van de planten kent vele toepassingen die de gezondheid ondersteunen.

Steeds meer gebeurt er wetenschappelijk onderzoek naar bijzondere nutriënten in planten en de toepassingen die ze kunnen hebben. Vaak kunnen ze in efficiëntie vergeleken worden worden met chemische middelen.

Adviezen gaan van kruidenthees over etherische oliën tot gestandaardiseerde fyto.

De toepassingsgebieden reiken tot het gehele spectrum van de gezondheid zowel inwendig als uitwendig gebruik, zowel voor fysieke, emotionele als mentale ondersteuning.

Ik geef je uitleg over de werking en informatie over de beste vorm waarin je een kruid of plant kan gebruiken. Je krijgt professioneel advies over de beste kwaliteit, het juiste gebruik / de juiste dosering van de middelen die je op de markt kan vinden.

Er wordt steeds rekening gehouden met mogelijke interactie met evt. gebruik van geneesmiddelen. Bij een juist gebruik bevat de hedendaagse fyto een krachtige ondersteuning, meestal vrij van bijwerkingen en veilig in gebruik.

 

fyto